Despre sex

Sa nu va inchipuiti ca am sa ma apuc sa vorbesc aici despre pozitii, miscari, tantra sau alte minuni de genul asta. Nu, eu vreau sa vorbesc acum despre atitudine. Atitudinea pe care o are o femeie, aflata intr-o relatie de mai lunga sau scurta durata, sau casatorita, cand face dragoste cu partenerul ei.

Era de craciun o reclama la TV cu sloganul ”primeste si daruieste” in ideea ca esti mult mai fericit cand daruiesti dupa ce ai primit la randul tau. In contextul nostru cred ca cel mai bine se potriveste ”daruieste si vei primi”.

Ce vreau sa spun de fapt este ca de cele mai multe ori, atat barbatii cat si femeile, atunci cand fac dragoste se concentreaza pe ceea ce simt ei, pe ce isi doresc de la partener, fara sa acorde foarte multa importanta dorintelor celuilalt. Mai ales cand relatia e mai de lunga durata, apar stereotipiile, rutina, fiecare stie cam ce vrea el si incearca sa obtina.

Ideal ar fi insa sa ne concentram pe dorintele si placerile celuilalt. Cu siguranta ca stim ce isi doreste, daca nu, putem afla discutand intr-un moment propice. Apoi nu ne ramane decat sa facem. Pur si simplu sa ne gandim ca facem dragoste cu unicul scop de a-l face pe el fericit. Sa ”daruim” facand tot ce ne sta in putinta sa-i indeplinim dorintele, visele si chiar fanteziile. Singura limitare e sa nu facem nimic fortat sau impus, ci sa fim cat mai  naturale si sa facem aceste lucruri cu bucurie, cu placere, in asa fel incat partenerul sa simta ca o facem din dragoste pentru el.

E de asteptat apoi ca acest mod de abordare sa ne aduca si noua beneficii. Primul cred ca ar fi, destul de surprinzator de fapt, sa ne dam seama ca asta ne starneste foarte tare si pe noi, chiar daca aparent facem doar ce ii place lui. Apoi, ca sa ne intoarcem la slogan, dupa ce daruim cu siguranta vom primi, inmiit poate, totul de la partener. Cu siguranta si el va simti nevoia si dorinta sa ne aduca pe noi in al noulea cer, dupa ce noi am facut-o pentru el.

Nu stiu daca sunteti deacord cu cele scrise mai sus, as fi foarte curioasa sa va aflu parerile, indiferent ca sunteti femei sau barbati.

5 Replies to “Despre sex”

 1. Daca simti placere si iubesti persoana cu care faci dragoste o faci neconditionat…… adica nu astepti sa fii rasplatit adica nu astepti nici un beneficiu….. Niciodata nu am plecat de la premiza “daruieste si vei primi”……. cand totul vine din interior e uluitor ….. te simti minunat indiferent de ceea ce primesti…….. Iti doresc sa iubesti o persoana caruia sa fii dispusa sa-i dai totul …… e o stare de nedescris…….

 2. Buna…cred ca e bine sa fii si egoist in “pat”…multa vreme m-am daruit, unica preocupare fiind sa satisfac. Cred ca e bine sa ne luam portia de placere si apoi sa avem si “grija” celuilalt. Mai ales ca suntem femei…si, stii, prea bine, e mai “greu” cu noi. 🙂

 3. relatia intima , este esentiala intr un cuplu , atat pentru femeie cat si pentru barbat . Este momentul de apropiere maxima , este momentul in care si femeia si barbatul vor sa daruiasca si sa primeasca acele cateva clipe de descatusare , de extaz .
  primele momente de cunoastere intre cei doi sunt esentiale si incarcate de emotii . Primul pas , prima atingere , primul sarut , prima dezgolire fizica , primele momente de cunoastere ne raman mult timp in memorie . Si daca aceste momente sunt placute , sunt sanse mari ca cei doi sa si doreasca sa se mai ,, confunde ” si a doua oara si a treia oara ..
  indiferent daca e prima oara sau a ,, n ” a oara , cei doi trebuie sa fie atenti si receptivi la nevoile si dorintele partenerului .Daca cei doi sunt si compatibili , nimic din ce se intampla intre ei nu este interzis , limitele si barierele sunt depasite pas cu pas , fara compromisuri , fara frustrari . Sunt niste pasi care incetul cu incetul apropie singuratatile celor doi .
  dar ca apropierea sa fie placuta pentru amandoi barbatul trebuie sa fie ,, rabdator ” si atent , ca partenera lui sa fie prima care face pasul catre absolut ; ideal ar fi ca amandoi sa faca in acelasi timp acest pas , dar cum idealul e greu de patruns si atins …..
  apoi e esentiala comunicarea de dupa . Sunt momente in care cei doi isi pot spune ce le a placut , ce si doresc , ce asteptari au . Sunt momentele in care poti motiva , incuraja partenerul . Cu ajutorul efectului Pygmelion poti modela si motiva partenerul . Cu totii avem nevoie de incurajari , de certitudini , de sinceritate , de afectiune , de un zambet sincer , de echilibru , de liniste …

  1. ma bucur sa vad acest mesaj scris de un barbat
   dar tare ma tem ca ..prea suna ca in cartea de psihollogie..fara supare ma recunosc in ce spui dar ….ai catava clone?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *