Despre atitudine

Eu cred ca viata si destinul nostru sunt asa cum sunt in functie de  atitudinea noastra in fata celor mai diverse probleme cu care ne-am confruntat de-a lungul timpului. Atitudinea, modul cum reactionam in fata diverselor situatii, fac ca acestea sa fie importante sau nu, sa ne modeleze sau sa ne decida chiar viitorul.

Eu desigur vreau sa promovez aici atitudinea pozitiva, optimista, gandirea pozitiva vis-a-vis de evenimentele din viata noastra, cat de important este cum reactionam in fata incercarilor vietii. Am mai atins subiectul asta si in alte articole, mai ales in cel despre zambet, pentru ca sunt corelate intre ele. Atunci cand suntem impacati cu noi insine, deschisi si pozitivi putem zambi cu adevarat. Se poate ca nu totul sa ne iasa perfect in viata, se poate sa avem si ghinioane ca sa spun asa, sa ni se intample si lucruri chiar foarte neplacute, dar nu trebuie sa ne lasam doborati de ele, trebuie sa ne pastram pe o linie pozitiva, sa incercam sa gasim partea buna a tot ceea ce ni se intampla. Indiferent ca e vorba de un divort, despre pierderea unui job, despe un examen pierdut, se vor ivi cu siguranta alte sanse pentru care vom fi mai pregatiti, vom invata din experienta anterioara, si vom reusi. Si poate, in noul loc si cu noile persoane din jurul nostru ne va fi mult mai bine, ne vom gasi mai usor linistea si fericirea.

Cu alte cuvinte, e important sa fim optimisti, pozitivi, deschisi la nou, veseli si luminosi cea mai mare parte a timpului. Sa fie asta un mod de viata, ca degeaba azi suntem pe val si maine picam in cea mai neagra melancolie. Daca putem sa evitam tot ce ne-ar putea induce stari negative ar fi ideal. Sa atragem doar ce e bun si frumos in jurul nostru.

Totul este important cand vrem sa fim pozitivi, atitudinea corporala, cuvintele folosite cand vorbim si chiar cand gandim, lucrurile cu care ne inconjuram. Sa facem in asa fel incat cuibul nostru sa fie plin de lucruri cat mai frumoase. Nu trebuie sa fie neaparat scumpe si nici sa placa altora, doar sa ne bucure noua ochiul si sa ne mentina starea de bine. Plantele sunt solutia ideala, cu ele putem inclusiv sa vorbim atunci cand le ingrijim, si niciodata o planta nu va putea starni ganduri negative cuiva. Animelele de companie la fel. O pisicuta, care toarce in bratele noastre ce poate fi mai linistitor?

Stiu ca este greu, poate parea chiar imposibil sa gandim pozitiv cand avem un necaz, dar trebuie sa incercam sa diminuam macar cat de mult posibil suferinta si tristetea si cat mai curand sa o inlocuim cu ganduri bune, cu actiuni pozitive care sa fie in sprijinul nostru si a celor din jur.

Cu alte cuvinte cred ca nu ceea ce ni se intampla e cu adevarat important ci atitudinea noastra referitor la asta. Cred ca putem gandi chiar asa: nu exista intamplari bune si intamplari rele, exista doar intamplari. Atat. Iar noi suntem aceeasi, optimisti si pozitivi in fata lor.

2 Replies to “Despre atitudine”

  1. In fiecare dimineata imi propun sa gandesc pozitiv…… dar cand te confrunti cu tot felul de persoane din jurul tau, nu poti reactiona decat negativ, pentru a te putea apara de rautatile lor….cred ca noi oamenii suntem speciile cele mai ciudate de pe pamant……

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *