Prieten sau iubit?

Poate aparea si o asemenea dliema in viata unei femei singure. Am scris intr-un articol anterior ca prietenia dintre un barbat si o femeie poate fi reala si foarte dorita si apreciata de ambii. Nivelul de intelegere reciproca poate fi mult superior celui dintre doua prietene sau doi prieteni.

In ziua de azi, datorita timpului liber limitat, foarte multe astfel de prietenii se leaga tot pe internet desfasurandu-se cu predilectie pe messenger, avantajul principal fiind acela ca, astfel, cei doi prieteni pot vorbi aproape zilnic, printre problemele curente, gasind mereu 10-15 min pentru a comunica. Tot din cauza timpului sau a altor retineri se intampla ca cei doi nici macar sa nu se intalneasca fizic multa vreme dupa ce prietenia lor a devenit efectiva.

Pe de alta parte se pot lega prietenii cu un coleg de serviciu, de exemplu, existand intre cei doi afinitati evidente si o buna intelegere. Si in cazul asta sunt avantaje, fiind multe ore pe zi impreuna exista timpul necesar pentru a discuta si a se sprijini reciproc.

In toate cazurile de astfel de relatii, lucrurile pot insa evolua imprevizibil. Linia de demarcatie intre o mare prietenie si o mare iubire e extrem de subtire, aproape invizibila. Atat de usor poti aluneca exact acolo unde nu ti-ai propus, incat, privind in urma, chiar nu realizezi cand s-a intamplat asta de fapt. Singurul aspect fara de care acest lucru nu se poate intampla este atractia fizica. Daca aceasta nu exista, relatia va ramane la stadiul de prietenie.

Dar ce ne facem cand, de exemplu, la un moment dat simtim ca lucrurile evolueaza cu ”prietenul nostru din umbra” de pe messenger, chiar fara sa-l fi vazut vreodata. Curios, atractia poate functiona chiar si asa, in cazul asta fiind una mai mult mentala, intelectuala decat  fizica. L-ai vazut desigur macar intr-o poza, stii in mare cum arata, dar de cunoscut il cunosti mult mai bine mental si  emotional. Retinerea de a va intalni, poate proveni insa din faptul ca el nu este liber, stiti amandoi ca nu are ce-ti oferi, si tocmai pentru ca el tine la tine nu vrea sa te faca sa suferi.

Ce faci in cazul asta? Iei totusi decizia sa te intalnesti cu el? Daca da, e cam evident ce va urma. Te vei indragosti pana peste urechi si vei suferi. Si sunt sanse mari sa iti fie greu inclusiv sa te intorci la stadiul de prietena, deci vei pierde tot.

Bun, nu trebuie sa se intample neaparat asa, el poate fi liber, prietenia voastra se poate transforma intr-o mare dragoste care sa te faca mai mult decat fericita sau poate sa ramana la stadiul initial.

Parerea mea, daca aveti un astfel de prieten, valorificati tot ce e posibil din prietenia cu el, ajutati-va reciproc cu un sfat si o vorba buna atunci cand va este greu. O prietenie poate fi mai de durata si cateodata chiar mai valoroasa ca o iubire. Succes.

One Reply to “Prieten sau iubit?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *