Tot despre prietenie si iubire

Cred ca ar mai fi de discutat  la acest capitol o singura  posibilitate. Posibilitatea ca iubirea sa evolueze la nielul maxim posibil, impletindu-se cu o prietenie adevarata. De fapt iubirea are si ea niste faze de evolutie. Poate incepe cu o prietenie sau sa fie o puternica dragoste la prima vedere, apoi apare faza de maxim cand iubirea e efectiv traiata de cei doi, iar in final ori se stinge ori evolueaza intr-o faza superioara.

O astfel de evolutie superioara e rara si speciala. E greu de crezut ca se poate intampla la varste fragede, fiind specifica mai mult celor maturi, atat ca varsta cat si ca gandire.  Aceasta presupune pentru cei implicati un nivel profund de intelegere a sensului iubirii, o experienta de viata bogata, o deschidere totala.

Ce inseamna de fapt aceasta transformare? Acceptarea ideii ca iubirea nu poate sa doreasca altceva decat binele total al celui iubit, indiferent daca acest bine este si in avantajul propriei persoane. Fara ingradiri, fara limitari, fara obligatii de nici un fel. Nu mai exista gelozie, nu mai exista posesiune, iubirea incepand din nou sa semene cu prietenia initiala, dar mult mai profunda.

Apare in acest caz o afectiune fara limite, o iubire care nu e neaparat fizica, mai degraba spirituala. Exista desigur si atractie fizica si dorinta, dar nu aceasta este baza, se poate chiar si fara ea. Insa, apropierea intre cei doi, intelegerea celuilalt, dorinta de a-l vedea fericit sunt mult mai puternice si profunde.

Ideal este ca cei doi sa simta la fel, sa inteleaga ca asta e unica evolutie pozitiva a iubirii, pentru ca de fapt totul evolueaza, nimic nu ramane la fel, inclusiv iubirea. Poate e doar o utopie, dar eu sper si cred ca pot exista si astfel de oameni si astfel de iubiri.

3 Replies to “Tot despre prietenie si iubire”

  1. Cu siguranţă acei oameni există, uneori sunt chiar în apropiere dar nu-i putem vedea, se-ntâmpla să-i mai simţim!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *