Dupa divort

Am vorbit si in alte articole despre importanta unei atitudini pozitive dupa un astfel de eveniment neplacut. Daca tot s-a intamplat asa ceva, cea mai buna solutie e sa incerci sa te folosesti de avantajele situatiei in care esti. Poate e greu sa crezi asta cand tocmai te-ai despartit, dar sunt si avanataje in a fi femeie singura la cei peste 40 de ani.

Desigur, ca orice femeie aflata in aceasta situatie, primul lucru pe care il vei face si care va fi semnul de revenire la ganduri mai bune, va fi schimbarea culorii parului. Cam asta fac majoritatea femeilor prima oara, fiind o schimbare foarte vizibila si care face dovada dorintei de innoire interioara si exterioara.

Apoi si garderoba va suferi modificari. Cu siguranta vor aparea haine mai tineresti, mai moderne, tocuri mai inalte,  culori mai vii. Este excat ceea ce ai nevoie ca sa te simti mai bine, mai frumoasa si mai increzatoare.  Daca mai reusesti sa si slabesti putin, in asa fel incat hainele alea sa stea chiar perfect pe tine, vei devein brusc din femeia oarecare care poate erai inainte, o atractie pentru toti barbatii din jurul tau. Iar asta iti va ridica moralul si mai mult, increderea in tine la fel, vei pasi hotarata si cu capul sus absolut convinsa ca esti in cea mai buna perioada a vietii tale.

Parerea mea este ca in acest moment ar fi ideal sa iesi la o intalnire cu un barbat, nu conteaza ca e o intalnire aranajata de prietenele tale sau una cu cineva de pe un site de socializare. E foarte posibil sa nu fie neaparat barbatul perfect, poate chiar sa nu-ti placa deloc, dar oricum ar fi, emotiile dinaintea intalnirii, starea aceea speciala de speranta combinata cu curiozitate, te fac sa te simti din nou ca la 20 de ani. Si crede-ma ca ai nevoie de asta, si iti va face extrem de bine indiferent care va fi rezultatul intalnirii. Important e doar sa nu-ti faci planuri de viitor vis-a-vis de o astfel de intalnire si de barbatul respectiv. Lasa lucrurile sa vina de la sine, poate iese ceva frumos, poate  nu iese nimic. Nimic mai rau nu poate fi decat sa-ti faci iluzii ca te si vezi maritata cu el, si ulterior sa suferi. Daca exista atractie reciproca puteti ajunge chiar si mai departe la ceva timp de la prima intalnire. Chiar si asa e posibil sa nu fie nimic de viitor. Nu are nici o importanta. Cand va veni Fat Frumos il vei recunoaste din prima.

Cu alte cuvinte, varsta de 40 si ceva de ani este ideala pentru o femeie realizata, frumoasa, inteligenta si… singura. Poti iubi, poti trai din plin momente minunate, memorabile, poti sa te implici in multe activitati pentru care pana acum nu ai avut timp, poti sa calatoresti, sa iti dezvolti pasiunile care te mistuiau pe interior, poti face orice, nu exista limite in afara ca ceea ce faci sa fie ceea ce iti doresti cu adevarat. Trebuie doar un pic de curaj, un pic de vointa sa depasesti momentul despartirii, sa te rupi de trecut, si sa faci tot posibilul ca sa nu traiesti nici in viitor, decat in mica masura. Prezentul e tot ce avem, ziua de astazi, clipa de acum. Tu ce faci acum?

4 Replies to “Dupa divort”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *