Ai peste 40 de ani si te-ai indragostit?

Da. Ai intalnit persoana care sa-ti trezeasca cele mai delicate emotii, de la care sa nu-ti mai poti lua gandul, pe care vrei sa o ai mereu alaturi de tine. Pare a fi aceesi dragoste ca la 20 de ani. Dar oare este?

Ei bine, cred ca o femeie se poate indragosti cu aceeasi tarie la orice varsta, dar niste nuante sigur vor fi diferite. E vorba de experienta acumulata, de deziluziile traite, de suferinta creata de ele in timp. Toate astea, intr-un fel sau altul, o  vor retine, nu isi va deschide chiar fiecare coltisor din inimia sa-i faca loc lui. Poate ca unele dintre ele sunt inca ocupate, e adevarat sunt doar niste urme, dar sunt, si undeva acolo noul venit poate fi privit ca un intrus. E posibil ca in astfel de cazuri mintea sa primeze inimii, si femeia sa decida chiar sa stopeze totul pentru a nu suferi din nou.

Dar daca acest prag a fost trecut, dragostea si emotiile pe care le va simti o femeie la 40 de ani vor fi mai profunde, mai pline de sensuri si de nuante, mai adanci, provenind tocmai din maturitatea si din puterea ei marita de intelegere. Intensitatea cu care vor fi traite toate senzatiile pe care le simte un indragostit va fi maxima. Corpul, inima si mintea ei vor fi capabile sa recunoasca si sa amplifice mult mai usor toate semnalele specifice sentimentului de dragoste, avand deja experienta acestora. In apropierea lui, fluturii in stomac vor da cu putere din aripi, palmele vor transpira, inima va bate mai repede, ochii nu se vor mai putea dezlipi de pe chipul lui.

Oricum, femeia la aceasta varsta exercita o puternica atractie asupra barbatilor, de multe ori acestia fiind chiar mai tineri decat ea, pentru ca este o prezenta cu totul speciala, fiind frumoasa, desteapta, magnetica chiar, avand totala intelegere a propriei persoane si a ceea ce poate sa ofere. Nimic nu ii lipseste femeii la aceasta varsta, experienta pe care deja o are o poate calauzi in a fi femeia ideala pentru barbatul pe care ea il iubeste. Daca la 20 de ani era prea tanara si necoapta, la 30 de ani mai facea inca greseli, acum la 40 ea este aproape perfecta.

Fericit trebuie sa fie acel barbat care a trait experienta sublima, ca o femei de 40 de ani sa se indragosteasca de el, pentru ca aceasta i-a oferit cu siguranta tot ceea ce si-a putut el imagina vreodata ca insemna dragostea.

19 thoughts on “Ai peste 40 de ani si te-ai indragostit?

  1. Femeile fac greseli tot timpul…diferenta intre greseala de la 20 si cea de la 40 este asumarea. Sunt multe femei, trecute de prima tinerete, care dintr-un motiv sau altul se despart de barbatul care “le leaga”, devenind independente emotional si atunci intr-adevar infloresc. Si ele si cei carora le ofera atentie. Devin magnetice, cum bine ai observat. Iti doresc sa ajungi sa fii asa, in acele momente !

  2. @”Ai peste 40 de ani si te-ai indragostit?” – da, confirm si aprob! 🙂 Pâna acum vreo 20 ani, compatriotii mei sustineau ca “viata începe la 40 ani…”, iar în prezent se afirma ca la 50 ani… 🙂 Reconfirm-bis! 🙂

  3. Ei, asta-i! Doamna Melanie Toulouse spune ca viata incepe ba la 40, ba la 50 de ani. In viata o poti lua de la inceput de cate ori este nevoie.
    Uneori un capitol se incheie si esti nevoit sa mergi inainte. Astazi chiar am intalnit o femeie nascuta in 1941 (cati ani adica?peste 70) care se pregatea sa se casatoreasca in Italia.

  4. ,,Fericit trebuie sa fie acel barbat care a trait experienta sublima, ca o femei de 40 de ani sa se indragosteasca de el, pentru ca aceasta i-a oferit cu siguranta tot ceea ce si-a putut el imagina vreodata ca insemna dragostea.” Si daca iti spun ca asa este, crezi? :))))

  5. Păi, eu sunt indragostita si acum, si am, stii tu expresia mea “40 de ani şi treaba mea”. Oricum, când l-am întalnit pe Mihai aveam destui, nu erau 40 dar..na, ce mai contează. Şi, da…ne indragostim la fel, gresim la fel, dar ni le asumăm..altfel, cum bine spunea cineva aici. Eu un lucru spun: dacă ştiam că dragostea va veni acum şi atat de frumos, stateam linistita si spuneam doar atât: Vine. O stiu!

  6. Cugetarea potrivit căreia” varsta e doar cifra”,chiar este reala! Mintea si…din cand in cand, partenera contribuie la starea asta!

  7. La 47 ani toată lumea îmi spune că arăt mult mai tânără. Si da, cred acest lucru pentru că iubesc nebunește si sunt iubita la fel. Iar când inima e tânără și îndrăgostită ,acest lucru se răsfrânge în tot ce fac , în felul cum arat. Si mai ales in faptul că îmi fac planuri alături de cel pe care îl iubesc. Așa că, iubiți la orice vârstă o aveți în buletin pentru că o veți simți cu cel puțin zece ani mai puțin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *