V-ati inselat partenerul?

Nu va speriati… nu vreau sa-mi raspundeti. Vreau doar sa discutam putin despre unele aspecte legate de inselarea partenerului sau a partenerei, cauze,  explicatii, existenta unei inclinatii spre a insela, etc.

Daca e sa asculti parerea unui grup de barbati e foarte posibil sa tragi concluzia ca ”toate femeile sunt curve” si ca isi inseala barbatii pe capete. Daca te iei dupa parerea femeilor in general, o sa ai surpriza sa afli ca ”toti barbatii e porci” si ca ei inseala pe rupte cu oricine le iese in cale… femeie sa fie.

In  realitate adevarul e la mijloc, barbatii inseala cu femei si invers. Deci lucrurile sunt cam la egalitate. Dar de ce se intampla asta? Daca ar fi sa incepem cu originile omului, poate ar trebui sa ne gandim ca el nu este facut sa fie monogam… stiti voi chestiile alea cu perpetuarea speciei, cu gasirea de catre femela a masculului cel mai tare din parcare care sa ii faca faca copii cei mai sanatosi si mai adaptati.

Apoi ar mai fi treaba cu fructul oprit. De mici copii ne atrage intotdeauna si fara gres exact ceea ce nu putem sa avem, ceea ce nu ne e cuvenit noua, iar ceea ce aveam deja reprezinta doar jucaria uitata si aruncata sub un pat. Nu suntem vinovati ca asa suntem, ca avem aceste gene, ca dorinta de ceva nou e atat de incitanta pentru noi toti indiferent de sex si varsta.

Dar din fericire intervin dragostea si sentimentele, care fac sa se atenueze pana la disparitie cele de mai sus. Asta cata vreme iubirea e la apogeu, dorinta e arzatoare, tandretea e la putere si uitam ca exista si alti  barbati sau femei pe acest pamant. Dar cat tine iubirea? De cele mai multe ori pana ne casatorim si apar copii. Probabil ca tot in genele noastra e scrisa si asta… care e in final scopul tuturor sentimentelor fata de sexul opus? Tot perpetuarea speciei. Nu sunt sarcastica sunt doar realista.

Dar, totusi suntem deosebiti de animale, suntem fiinte evoluate, simtim, gandim, si ar trebui sa avem mai multe pretentii de la noi. Putem fi fideli unei relatii conjugale, chiar cand iubirea s-a mai stins, putem fi corecti fata de celalalt si fata de noi insine, si multi reusesc sa faca asta pe tot parcursul vietii lor, avand o constiinta puternica care nu prea ii lasa slobozi.

Dar exista totusi o categorie de oameni care efectiv nu se pot abtine. Asa au vazut poate in familia lor, sau pur si simplu asa sunt facuti, sunt genul de fustangii sau femei usoare. Oricat si-ar iubi partenerii, acestia nu se pot abtine sa nu faca ravagii in stanga si in dreapta, iar apoi vin acasa cumintei ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic. Din pacate nu pot fi schimbati, asta e materialul din care sunt facuti si gata.

Apoi e patura cea mai groasa a oamenilor, care au o constiinta, au o familie frumoasa la care tin enorm si nu calca pe bec decat in situatii cu totul speciale. Ori sunt serios neglijati acasa, ori altcineva le face avansuri insistente, ori pur si simplu li se iveste odata o ocazie perfecta si n-o pot refuza. Tocmai pentru ca nu si-au inselat niciodata sotul sau sotia, e foarte posibil sa nu rateze acea ocazie, curiozitatea si dorinta de altceva acumulate in timp fiind mult prea puternice.

Apoi oamenii se mai si indragostesc, din pacate de altcineva decat cel de acasa, de multe ori existand si aici cauze emotionale provenite tot din relatia de cuplu. De aici vin de cele mai multe ori divorturile, pentru ca o persoana inselata doar odata chiar daca afla poate ierta (sau nu), dar cand e vorba de sentimente nu cred ca le poate cineva sta in cale.

Acum lucrurile par sa se mai fi schimbat, conceptul de familie nu prea mai are aceeasi valoare, exista tot felul de alte variante de a trai in doi, genul de relatie deschisa care pare a fi la moda. Poate e mai adaptata felului nostru de a fi, al oamenilor, dar e greu de acceptat pentru marea majoritate dintre noi. Voua vi se pare rezonabil sa aveti o astfel de relatie cu partenerul vostru de viata?

One Reply to “V-ati inselat partenerul?”

  1. …a insela???spinoasa si controversata problema!Niciodata nu se va ajunge la un numitor comun privind temeiul acuzatiei,ierarhia culpei fapta- vorba -gand si eventuala justificare a fraudei.Intotdeauna decisiva va fi partea baricadei pe care ne situam,inselatori sau inselati.Asta ne va schimba radical punctul de vedere,inclusiv doza de ingaduinta cu care privim fenomenul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *