Femei vs. barbati

Era un banc in care un barbat il intreba pe Dumnezeu de ce face el fetele asa de dulci si femeile asa de acre si nesuferite. Iar Dumnezeu raspunde ca el face doar fetele cele dulci iar femeile cele acre le fac ei barbatii.

Cam asa se intampla lucrurile in realitate. Pe parcursul casniciei, cei doi se schimba, sau poate isi arata adevarata fata cea pe care celalalt nu a vrut sa o vada sau nu a putut orbit de dragoste cum era. Apoi, barbatii sunt mai putini sensibili, asa sunt ei nu e nici o critica. Pe masura ce iubirea puternica de la inceput se diminueaza, ei devin mai putin atenti la ele, sunt mai reci, mai distanti, saruturile pasionale de la inceput se raresc. Apoi, unde la inceput ei nu ieseau fara ele in oras niciodata lucrurile se schimba si aici. Doamnele sunt lasate acasa si domnii ies intre ei la un … bowling de exemplu. Ele nu zic nu, dar raman asteptand acasa, uitandu-se pe geam de zeci de ori cand devine un pic tarziu si nu le pica tocmai bine nici asta.

In mare, cam toate cele bune si placute pentru ele la inceput (flori, complimente, vorbe dulci, sarutari si mangaieri) se raresc, iar toate cele care le displac (iesiri cu baietii, intarzieri, critici, indiferenta) se inmultesc exponential.

Cum reactioneaza ele la toate astea? Nu prea reactioneaza asta e problema. Tac si sufera. Femeile nu spun niciodata ce vor, ce ar trebui sa faca barbatul de langa ele ca sa fie mai fericite, cum ar trebui sa se poarte cand sunt impreuna, in intimitate chiar. Mai ales in intimitate, o femeie nu ar ”cere” niciodata ceva. Ele le dau acestora semnalele potrivite, si spera mereu ca ei vor fi suficient de atenti ca sa le inteleaga si sa stie ce au de facut ca lucrurile sa mearga perfect. Dar, din pacate, ei nu sunt dotati cu antenele potrivite pentru semnalele emise de ele. Si le cam ignora. Total sau partial. Iar ele din nou sufera pentru ca nu sunt bagate in seama, si ca desi le-au aratat de atatea ori ce vor (in felul lor considera ca au fost destul de explicite) ei nu percuteaza de fel. Incep sa aiba senzatia ca nu sunt iubite, dorite, placute macar de sot. Desi cu siguranta ei le iubesc si inca le doresc, dar felul lor de a-si exprima sentimentele e ceva mai rudimentar, mai putin evoluat decat la ele. De cele mai multe ori ei chiar considera ca nu e nevoie sa mai faca nimic pentru a le demonstra  ceea ce simt, ca doar le-au luat de neveste, demonstrand totul odata pentru totdeauna. Si gata.

Ei, toate neimplinirile si insatisfactiile create in acest fel, poate chiar si anumite frustrari, plus desigur problemele curente din viata fiecaruia, le fac de multe ori pe fetele dulci din banc sa devina in cativa ani niste femei blazate, obosite, fara chef de viata, care la randul lor nu ii mai inspira pe barbati la nimic.

Desigur exista si barbati sensibili si femei care stiu ce vor, dar din pacate astea sunt exceptii, regula fiind cea de mai sus. Poate din cauza asta e foarte posibil ca o relatie la cei peste 40 de ani despre care vorbim noi sa mearga mai degraba decat una la varsta mai fragede, pentru ca experienta de viata acumulata poate ajuta foarte mult pe amandoi in a se comporta asa cum trebuie fata de celalalt.

Poate parea un paradox, ca tocmai ele, femeile, care comunica mai mult, stiu sa-si exprime mai bine sentimentele, nu sunt capabile sa ”ceara” tocmai lucrurile de care au nevoie mai mult: emotii, sentimente, mangaieri si vorbe frumoase, lasand asta la libera alegere a barbatului care face ce poate, acest ”ce poate” fiind de regula total insuficient pentru ele.

3 Replies to “Femei vs. barbati”

  1. Hmmm ma asteptam la mai multa impartialitate. Poate ar fi mai bine daca am vedea problema de genul “vinovati sunt amandoi”. Sunt multe de spus si de o parte si de alta (si nu doar ca femeia nu spune exact ce doreste, sau ca barbatul face si drege). Cred ca adevarul e undeva la mijloc. Important e ce isi doresc cei doi, daca mai vor sa fie un cuplu si ca la acest cuplu trebuie sa “traga” amandoi. Daca relatia scartie sunt doua solutii se incearca salvarea ei sau incheierea. Pentru prima situatie trebuie ca amandoi sa participe, adica sa-si doreasca acest lucru, pentru a doua nu. Sunt perfect deacord ca femeia este mai egala cu barbatul decat barbatul cu femeia dar……………………….

  2. Cred ca ar merge un banc:
    Un bărbat la librărie către vînzătoare:
    – Aş dori cartea cu titlul “Superioritatea bărbatului faţă de femeie”!
    – Utopie şi SF-uri la etajul 1, vă rog!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *