Despre noi si natura

Azi m-am mutat inapoi la casa. Peste iarna, de fapt de la inceputul lui februarie cand a venit frigul cel mare, m-am mutat la apartament. A fost bine, confortabil, mai putin efort de facut. Chiar incepuse sa-mi placa. Sa stai la apartament in buricul targului e una, si sa stai la casa la periferie a cam alta. Diferenta mare, avantaje si dezavantaje desigur.

Dar nu despre asta vreau sa vorbim in seara asta. Ci despre senzatia puternica pe care am avut-o stand azi mai mult pe afara. De fapt nu chiar stand ci facand diverse trebusoare. Sunt doar cateva ore de cand m-am mutat, si deja simt ca nu as mai pleca de aici sub nici o forma. A fost suficient sa simt din nou contactul direct cu pamantul, sa ating pomii din gradina, sa ma uit la niste firisoare verzi de iarba si gata, am fost definitiv cucerita. Nu ma spun ca am descoperit ca am si niste ghiocei in gradina, asta a fost lovitura de gratie.


Chiar daca trebuie sa fac focul daca vreau sa am caldura, chiar daca trebuie sa muncesc o multime ca sa sparg un butuc sa fac surcele pentru foc, chiar daca dupa nici prima zi am deja bataturi in palma…, e tare bine aici. Mi-am facut si placerea si mi-am bagat un pic mainile  prin pamant, ca am transplantat un adenium. Stiu ca e duminca si poate nu trebuia, dar nu am putut sa ma abtin sa nu simt un pic pamantul in mod direct (sub unghii adica, hihihi).

Poate este vorba de energia telurica, care ne hraneste cumva corpul si spiritul, care ne imbata si ne cucereste iremediabil. Poate e vorba de energia astrala care ne hraneste si ea si ne face sa simtim ca suntem una cu natura, ca suntem una cu tot ce ne inconjoara de fapt. Cred ca exagerez un pic (nu mult) si poate sunt un pic exaltata acum, dar de fapt cred ca acesta apropiere de natura are puterea sa ne echilibreze, ne ajuta sa avem forta sa mergem mai departe. Poate simtim chemarea stramosilor cand privim pamantul, mai ales daca e al nostru, simtul proprietatii asupra unui bucati de pamant e diferit de cel asupra oricarui alt tip de proprietate.

Ce sa va mai spun, e bine si la apartament in oras, e foarte bine si la casa mai la tara. Atuurile fiecarei variante le stiti desigur. Important este, cred eu, sa fii acolo unde te simti acasa. Acasa fiind mult mai mult decat un loc in care locuiesti. Dar am mai vorbit despre asta si nu vreau sa ma repet. Important e sa fiti fericiti exact acolo unde sunteti si daca se poate acum ca afara e in sfarsit cald si frumos sa fiti cat mai apropae de natura, sa o iubiti, sa o protejati, ca poate e tot ceea ce avem de fapt, noi oamenii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *