Despre pasiuni

Am scris undeva recent ca eu am mereu pasiuni arzatoare si ca pe moment ma macina pasiunea pentru scris, deocamdata doar pe blog. Am stat apoi si m-am gandit, de unde vin aceste hobby-uri, ca sa le zicem englezeste, cum e la moda. Desi am putea sa le spunem metehne, manii sau chiar nebunii. De ce avem nevoie si de asa ceva in viata noastra? Cred ca e o intrebare buna…

Acum sa vedem si raspunsul. Sau raspunsurile …. sau si mai bine variantele mele de raspuns. O fi viata noastra prea… plictisitoare, monotona, intrata adanc in rutina de avem nevoie de astfel de nebunii sa ne rupa de tot si de toate? In cazul meu cuvantul ”nebunii” se potriveste cel mai bine. Pentru ca, atunci cand ma loveste o pasiune, efectiv nu mai pot dormi noptile, ma gandesc numai la respectiva minune, fac permanent planuri de punere cat mai rapida in aplicare, nu mai conteaza daca cheltui ceva mai multisor pentru asta, restul cam pica pe locul…7.

Deci, o fi rutina ? Serviciu, casa, treburi casnice, etc… Sau e mai mult de atat, e un foc ce arde in noi, un foc adanc si greu de inteles, sau de exprimat. Prin pasiunile noastre consumam probabil aceasta energie latenta, care are nevoie doar de o supapa, ca sa poata iesi cu forta la iveala. Cel putin la mine asa e. Eu una sunt constienta ca exagerez, dar efectiv nu ma pot abtine.

Unii oameni au talente innascute, sunt construiti pentru a creea ceva anume, intr-un anumit domeniu, au o chemare atat de puternica pentru arta, muzica, stiinta, etc.  incat cu siguranta vor lasa totul deoparte si vor face doar asta. Dar acela nu mai e hobby, e cu mult mai mult, si nu desprea asta discutam noi acum.

De fapt ce fac aceste pasiuni pentru noi? Ne bucura. Ne fac mai fericiti. Ne aduc satisfactii greu de obtinut altfel. In sfarsit facem si noi ceea ce ne place, nu ceea ce trebuie. La serviciu in general mergem pentru ca trebuie, cu siguranta nu de placere. Treburile casnice le facem tot de nevoie, alergam de colo colo toata ziua sa rezolvam problemele curente ale noastre si ale familiei, cu siguranta tot din necesitate. Dar hobby-ul…il facem de placere. E o descarcare, o echilibrare emotionala. Bun, nu contest faptul ca avem si alte satisfactii in viata, cu siguranta, si nici nu incerc sa le enumar, ca le stiti fiecare dintre voi. Dar si un hobby aduce parca multa culoare, pentru ca e ales de noi, este conform cu sufletul nostru, il modelam asa cum vrem noi, facem exact ceea ce ne place in felul in care ne place. Stiti ce mult conteaza asta?

Am avut perioade cand visam noptile ca imi infloresc toate florile din ghivece (si aveam cateva sute) si ma mandream cu cele reale in fata fiecarei pesoane care imi trecea pragul. Acum visez articole cat mai reusite, si sper ca cele reale sa bucure pe toti cei care trec pragul blogului meu. Voi ce hobby-uri aveti?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *