Despre culori


Imi plac culorile. Nu conteaza care, imi plac pur si simplu. Imi plac culorile florilor de exemplu. Niciodata nu am putut sa spun ca imi plac mai mult florile rosii decat cele galbene sau fata de cele lila de exemplu. Imi place albastrul cerului, dar si al marii, imi place verdele ierbii, sau al frunzelor, dar imi plac la nebunie si frunzele ingalbenite, inrosite, aramite de toamna. La fructe la fel. Pot sa fie portocalii, verzi, rosii sau grena, zau ca nu m-am gandit niciodata care din ele mi-ar place mai mult.

Eiiii, dar cand e vorba de haine, de design interior, de masini… devenim pretentiosi. Nu ne place orice culoare cand e vorba de fusta cea noua sau de perdelele din living sau nu mai spun cat de mult ne gandim ce culoare ar trebui sa aiba noua noastra masina. De ce se intampla asta? Cu siguranta e doar o smecherie la mijloc, a producatorilor, a comerciantilor, a designerilor, care scot mereu cate o noua moda, noi culori se poarta, altele brusc se demodeaza. Adica daca tu ai un palton de exemplu albastru si nu se mai poarta, chiar daca el e in perfecta stare, musai sa-ti iei altul rosu, ca e la moda iarna asta. Sa nu mai vorbim de modele, croieli si  cate altele, care ne obliga efectiv sa ne reactualizam mereu garderoba, casa sau masina.

La un singur capitol sunt deacord, ca nu orice culoare se potriveste. La imbracaminte, si nu din cazuza modei, ci datorita faptului ca suntem diferiti si nu ni se potrivesc orice fel de culori sau modele la toti.

In rest as elimina ideea de culoare la moda, culoare care imi place, pentru ca de fapt ne plac toate culorile, sunt minunate toate, nu au cum sa nu ne placa. Putem sa purtam cu predilectie o anumita culoare, pentru ca ne avantajeaza mai mult, dar in rest culorile sunt facute sa existe toate in jurul nostru si ar fi groaznic de monoton sa nu fie asa. Ce-ar fi daca cerul, marea, pamantul, iarba, florile, ar avea toate aceeasi culoare… Roz de exemplu, pentru ca asa se poarta anul asta.  Cred ca balamucurile ar fi neincapatoare.

Va doresc o viata plina de culoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *