Noptile

Zilele sunt mai … uzuale, mai ordinare ca sa zic asa. Noptile sunt in schimb extra…ordinare. Tot ce faci noaptea e altfel decat ziua. Tot ce simti noaptea parca e mai intens. Lipsa luminii, creaza o atmosfera incerta, nesigura oarecum, pot aparea chiar unele spaime, angoase, stari de melancolie. Poti vedea cu ochii mintii umbre din trecut, poti retrai stari uitate, poti sa suferi sau sa te bucuri pentru ce a fost.

Noptile. De multe ori nu reusim sa dormim. Ori pentru ca este luna plina, ori pentru ca avem unele probleme care nu ne dau pace ori pentru ca suntem indragostiti si ne gandim doar la cel iubit… Se spune ca noaptea e un sfetnic bun. Gandim in liniste, ne facem planuri, rememoram intamplari recente, sau conversatii purtate, care ne-au afectat, si de multe ori acelasi gand sau eveniment il reluam de zeci de ori, incercand sa gasim o rezolvare sau chiar sa schimbam ceva din ceea ce am spus sau am facut, desi stim ca e imposibil. Vorba spusa nu mai poate fi luata inapoi. Efectele ei vor continua sa existe multa vreme si sa afecteze pe cel vizat, si poate indirect si pe altii sau chiar pe noi prin efectul de boomerang. Daca ar aduna cineva toate gandurile unei nopti, ale tuturor, nu ar ajunge memoria tuturor calculatoarelor din lume. Chiar si gandurile unui singur om care nu doarme o noapte de griji sau din prea multa dragoste sunt infinit de multe.

Daca avem posibilitatea sa stam afara undeva intr-un parc sau in propria gradina, efectele noptii pot fi cu adevarat fantastice. Privind cerul plin de misterioasele stele intr-o noapte senina poti fi cu adevarat impresionat. Starea emotionala creata de imensitatea de stele e speciala si unica.  Poate esti tentat sa-ti alegi una dintre ele, ca sa te calauzeasca in viata, cum faceau odinioara oamenii, care erau mai apropiati de natura decat suntem noi acum.

Apoi, noaptea are pentru noi si alte efecte speciale: tacerea adanca plina de sunete si fosnete ireale, lumina alba a lunii, un vanticel racoros, o bufnita zgomotoasa, pot sa te infioare cu adevarat, si sa-ti creeze niste stari emotionale aproape imposibil de reprodus in timpul zilei. E ceva intre mister, atmosfera de basm, poezie, un pic de nesiguranta, care te fac sa nu mai fii acelasi om stapan pe tine din timpul zilei. Poate sa-ti fie un pic teama, sau poate iti poti pierde capul mai usor daca este si persoana potrivita langa tine. Autocontrolul poate fi mai usor ratacit noaptea printre stelele de pe cer sau odata cu fosnetele copacilor.

Noptile iti este dor de dragoste, de emotii, de trairi intense, regreti ziua care a trecut ca poate nu ai facut tot ce puteai ca sa fii tu mai ferici si sa-i faci pe cei din jurul tau mai fericiti. Noptile visezi cu ochii inchisi sau deschisi la zile frumoase si bune, la iubire si intelegere, la emotii si trairi pozitive, la implinirea viselor avute. Avand in vedere ca e ora 1 noaptea nu pot sa va doresc decat noapte buna si vise dulci.

Noapte buna, somn usor

Sapte purici pe-un picior

Sapte si pe celalalt

Sa te traga jos din pat.

2 Replies to “Noptile”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *