Despre motivatie

Noi oamenii suntem capabili de orice (in sensul bun) putem face atat de multe lucruri, putem sa ne schimbam pe noi insine atunci cand intelegem unde gresim, putem renunta la obiceiuri proaste, vicioase chiar, putem deci sa facem tot ceea ce visam. Ne lipseste deobicei un lucru important, MOTIVATIA.

Stiti foarte bine ca de cele mai multe ori cineva se lasa de fumat, de exemplu, cand medicul il avertizeaza ca daca nu renunta se imbolnaveste grav sau chiar mai rau. Sau te trezesti in fiecare dimineata si mergi la serviciu pentru ca esti motivat de salariul pe care il primesti care iti asigura existenta, altfel ai trandavi in pat, etc.

Desigur, pentru a realiza ceva in viata, trebuie mai mult decat motivatie, mai trebuiesc si instrumentele aferente, sa le ai la indemana, anumite posibilitati financiare poate, anumite cunostinte, dar sunt sigura ca daca este o motivatie puternica, si acea persoana doreste cu adevarat sa realizeze ceva anume, va face absolut tot posibilul sa isi procure toate cele necesare.

Din cauza asta probabil e mai important sa ajuti pe cineva sa fie motivat in a face ceva bun pentru el sau poate pentru cei din jur, si mai putin important sa ii pui la indemana instrumentele cu care ar putea face. Daca el nu vrea, sau nu are chef, poate sa aiba toate facilitatile din lume, nu va face absolut nimic.

Poate de aceea copii din familiile mai sarace invata mai mult, reusesc sa faca mai multe in viata, pentru ca isi doresc multe, parintii le pot oferi putin iar ei aspira, au vise care ii motiveaza apoi toata viata. Copii caraora li se ofera totul de mici se lenevesc ca sa spun asa, inclusiv mintea lor ramane mai lenesa, avand putina motivatie in a invata, a munci, a face eforturi pentru e obtine ce? Ceea ce au deja din plin de la parinti.

Dorinta de a avea ceva anume, speranta da e fi sanatos si a avea o viata lunga, sunt deobicei motivatii suficiente pentru majoritatea dintre noi. Dar, e omenesc in acelasi timp sa iti doresti mai mult sa stai cu burta la soare de exemplu in loc sa sapi un sant. Dar daca de santul ala depinde evitarea unui dezastru, in caz de inundatii de exemplu, o sa sapi cu o viteza si o forta de care nu te credeai in stare vreodata.

Am observat ca am tendinta sa scriu mai mult articole motivationale, poate  pentru ca eu stiu ca atunci cand sunt motivata pot sa fac neasteptat de multe lucruri, si sper ca ceea ce scriu eu sa va ajute si pe voi sa va automotivati. Pentru ca asa ceva putem face numai pentru noi insine, nimeni nu se poate motiva in locul nostru, depinde numai si numai de noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *