Gandurile

Vin fara incetare. Nu se opresc nicicand. Noaptea se transforma in vise. Colorate, animate, schimbatoare, pline de intelesuri ascunse. Nu renunta niciodata sa ne umple mintea, sa ne oblige sa le dam sens si fiinta, sa le facem sa devina reale, sa le exprimam in cuvinte sau sa le transformam in fapte.

De multe ori sunt triste, ingrijorate, intrebatoare, poate chiar tematoare, alta data senine si pline de satisfactie, sau emotionate si iubitoare. Ele se hranesc cu tot ceea ce am fost, suntem sau nu. Cu tot ce am vrea sa fim. Cu tot ce am vrea sa avem, sa atingem, sa ajungem. Cateodata privesc in urma… spre trecut, analizeaza cele intamplate, trag concluzii, poate si invataminte. Alte dati incearca sa anticipeze viitorul. Il planifica, da, pot fi foarte organizate, sau doar estimeaza variantele posibile, le apreciaza, si incearca sa le imagineze.

O parte din ele traiesc mai in adanc. In subconstient. Ele nu se lasa relevate, decat accidental, sau cand considera ca e momentul. Poate sunt doar niste vise, poate sunt reale, nu stim nicodata cu precizie. Dar pot avea o importanta majora in momente critice, pot sa ne sugereze ceva, aparent neimportant, aparent imposibil, dar care ne poate salva.

Poate nu stiti ce putere pot avea. Se spune ca daca acelasi gand se repeta de multe ori va deveni fara doar si poate realitate. Trebuie doar sa il ascultam, sa ii dam crezare, sa ii dam valoare. Si el va face totul apoi. Aseaza lucrurile in ordine, noi nu trebuie decat sa urmam pasii trasati deja dinainte.

Mai exista o clasificare a lor, in pozitive si negative. Poate cea mai importanta dintre ele. E posibil sa nu aiba nici o importanta ce anume gandim, daca gandim pozitiv. Daca putem extrage din tot ce ne inconjoara partea buna, daca reusim sa dam deoparte toate acele defecte atat de omenesti, rautatea, invidia, supararea.  Hai sa nu lasam gandurile sa ne umple mintea cu ce vor ele, sa le strunim, sa le punem la treaba, si sa profitam maxim de ajutorul lor. Va doresc sa ganditi bine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *