Uitare


E posibil sa te uit vreodata? S-ar putea intampla sa dispari din mintea si din inima mea? Daca ar fi sa nu ne mai intalnim un an, doi, sau poate chiar 10? Sa imi aduc aminte de tine dar sa nu mai doara…, ca de orice alta persoana cunoscuta vreodata. E oare posibil? De ce nu pot uita asa cum am uitat de exemplu o poezie invatata la scoala, sau o definite dintr-un curs de la facultate. Le-am uitat si le-am inlocuit cu alte poezii si cu alte definitii. De ce nu putem uita la fel si iubirile. Sa le inlocuim pur si simplu cu altele? Partial poate ca da, mai uitam, poate chiar si inlocuim pe undeva. Dar numai partial. Nu am putea trai altfel. Despartiri sunt mereu, pentru fiecare.

Dar, iubirea pentru tine a fost …desavarsita. Nu-i puteam cere mai mult. Mi-a dat tot ce putea ea oferi. Iubirea. Emotii intense, dulce tandrete, mangaieri fermecatoare, atingeri de ingeri, suflet langa suflet. Gandul imi era permanent la tine, ma trezeam cu tine, te visam apoi cu ochii deschisi toata ziua, si toata noaptea, cand nu reuseam sa adorm de dor. Daca adormeam sufletul scotea la iveala toata duiosia strunita de-a lungul zilei, si ma trezeam cu ochii in lacrimi, inca o zi in care nu esti cu mine.  

De ce ai renuntat la toate astea? Iti e mai bine fara mine, poate. E mai multa liniste in sufletul tau acum. Ziceai mereu ca doua sabii nu incap in aceeasi teaca. Si ai ajuns sa crezi asta. Iubesti pe altcineva acum. Sau doar esti cu altcineva. Poate tu ai reusit sa uiti. Poate nu mai vrei sa-ti aduci aminte. Ai lasat toate amintirile la mine. Stiai ca am sa le pastrez cu sfintenie. Ca sunt atat de pretioase pentru mine. Ca nu le voi pierde niciodata si daca le vei dori ti le voi inapoia oricand.

Acum iubirea pentru tine nu mai e intreaga. E doar franturi, bucati rupte, ca un puzzle. Revin plutind in mintea mea, treaza sau adormita, de nicaieri, fragmente de conversatii, portiii de dragalasenie uitata, tonuri de voci blande sau aprinse, sageti din priviri innebunite de dorinta. Mai poate fi reconstruit acest puzzle? Mai pot fi puse fragmentele la locul lor? Mai exista un loc al lor? Probabil ca nu. S-a asternut uitarea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *