Duzina de cuvinte … Inflorirea

Iata si provocarea nr. 20 a Clubului Psi.
A inflorit o begonie in balcon. Are petale de brocart, suave si blande.  Dar el nu e acolo sa o vada. L-a dus barca vietii undeva departe, poate s-a ratacit, poate sta prin baruri si isi plange amarul, pentru ca stie ca e blestemat. Blestemat sa sufere de o boala, o boala crunta si incurabila. Sa o iubeasca pe ea in veci. Sa o iubeasca adanc, sa o iubeasca trist, sa o iubeasca tragic, fara urma de speranta. Cand a plecat i-a lasat un bilet. Langa un pachet de biscuiti. Biscuitii ei preferati. Ii manca de cate ori era suparata. Si el stia ca se va supara, ca va plange, ca il va certa bombanind in gand, si ca va suferi apoi in tacere, intinsa pe blana enorma de urs din sufragerie. Blana pe care au facut de atatea ori dragoste, o dragoste iesita din basme, din carti, din filme si din muzica cea mai tandra. O dragoste plina de emotie, de cuvinte stinse, de priviri flamande, de maini puternice si buze patimase. Dragoste care a facut begonia sa infloreasca a doua oara, tarziu….in octombrie.

22 Replies to “Duzina de cuvinte … Inflorirea”

 1. O dragoste care trezeşte florile la viaţă în octombrie…
  O idee frumoasă, descrisă în cuvinte frumoase 🙂

 2. 😀 floarea din octombrie? frumos… chiar, nici nu ştiu care ar fi semnificaţia begoniei, dar ştiu că mi-a rămas în minte recent acest cuvânt, când am umblat printre flori, căutând una pentru bunicuţa mea. şi uite că ţi-am spus cum se aleg cuvintele din duzină, ele, singurele…

 3. “Dragoste care a facut begonia sa infloreasca a doua oara, tarziu….in octombrie.”
  Buna dimineata!
  Nu stiu exact cand infloreste begonia. Am un soide begonie, insa nu din acela cu flori spectaculoase. A mea infloreste mai tot timpul anului, asa ca nu se pune 🙂
  Ma reintorc la ceea ce am citat. Am facut-o fiindca ideea e foarte frumoasa. Mi-a placut. Ce spui despre acea iubire care ucide si totusi victima inca isi iubeste calaul? E la fel… Pentru astea trebuie intr-adevar, multa, mult prea multa iubire. Frumoasa duzina!
  O duminica frumoasa!

  1. Cea de care vorbesti tu nu se mai poate numi iubire, e boala, nebunie, dincolo de iubire, dar dincolo de iubire nu mai poate fi tot iubire, e altceva, diferit, iar de data asta nu in bine. Cred. Multumesc de aprecieri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *