Furtuna

Afara e o furtuna teribila, iar in casa s-a intrerupt curentul electric. Mai am baterie la laptop pentru fix 50 de minute. Si m-am gandit sa scriu ceva in timpul asta. Ups, m-am speriat rau de tot, a tranznit extrem de puternic in apropiere iar lumina din interior a tresarit si ea incercand sa se aprinda dar stinzandu-se in secunda fulgerului cel teribil. Abia vad tastele si scriu cu greutate. Starea mea psihica e ok. Chiar neasteptat de ok pentru situatia data. Nimeni prin preajma. Doar eu, fulgerele, torentele dezlantuite si intunericul; Furtuna e la apogeu, nu cred ca se poate mai mult de atat. E lumina afara de la fulgerele repetate. Iar rapaitul ploii pe acoperis deja e infernal. Natura s-a dezlantuit. Vrea cu tot dinadinsul sa ne arate cine e seful. Poate ca in momente de genul astea realizezi ca a trai singur nu este o solutie. Ca doare furtuna mai tare, ca intunericul e mai trist asa. Ca ai nevoie de confortul psihic si de linistea interioara pe care ti-o da prezenta unei alte persoane alaturi. Unei persoane dragi, careia ii pasa, si de care iti pasa. Cred ca trebuie sa ma ocup mai serios de aspectul asta al vietii mele. A trebuit sa vina clipa asta …wow… iar m-am speriat, parca a traznit exact deasupra casei, da a trebuit sa vina furtuna ca sa ma faca sa ma decid. Am hotarat deci, sa fac ceea ce e posibil si rezobanil de facut pentru a nu mai trai singura. Poate dau la inchiriat vreo camera… :-). Nu, nu asta e ideea. Poate totusi se va opri. Dar nu, are o energie iesita din comun. Am mereu senzatia ca e din ce in ce mai puternica. O sa scriu pana se opreste. Sau pana se termina bateria la laptop. Cred ca se termina deja. Bateria. Mai e putin si se va inchide. Asa ca o sa public asta si voi vedea. Noapte buna va doresc tuturor.

6 Replies to “Furtuna”

 1. Partea pozitiva este ca ne e bine dupa furtuna. Toate impuritatile se duc. Sper ca ai supravietuit cu bine si ti-ai recapatat lumina. Esti din Vaslui?

  1. Nu. Din Bacau. A mai fost un episod, identic, pe la 1 noaptea. Iar cu pana de curent si tot tacamul. Dar ma obisnuisem deja, si aveam mai multa baterie la laptop 🙂

   1. Tocami citeam pe net de furtuna din nordul tarii. Totul e bine cand se termina cu bine. Ultima furtuna am trait-o in … aer…
    “Deodata se facuse totul gri prafuit. De parca sfarsitul se saturase sa astepte in van strigarea. Prea multe zile cu soare mazgalit pe un albastru indecent de curat. Povestile alea cu cer senin si soare stralucitor erau departe, numai bune de adormit iluzii ingropate. Dar nu mai mult. Mai mult le-ar deforma degeaba unicitatea. Viata e altfel. Viata nu e plata. Cel putin nu atunci cand ti-ai dori TU tu sa fie plata.”

     1. Frumoasa dar zbuciumata. Ar fi fost si mai frumoasa daca ar fi fost doar la sol. In aer senzatiile sunt diferite

     2. Mda. Pot sa-mi imaginez. Mie imi e frica rau sa zbor… si de ce zbor de ce imi e mai frica… asa ca da, pot sa-mi imaginez….:-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *