Duzina de cuvinte….extaz de primavara

E primavara. Cea mai frumoasa primavara din viata mea. O sa ma intrebati de ce. Cu ce este diferita aceasta primavara de celalalte. Este. Pentru ca e cea de acum, cea pe care o traiesc, o simt, o iubesc. Am cules ieri prima capsuna din gradina. Era singura rosie si coapta. Statea ascunsa intr-o frunza, ce o proteja ca un caus de toate ploile din ultima vreme. Am mancat-o imediat. Ce gust sublim, de soare, de tandrete moale si dulce, de rasfat diafan. O clipa de extaz. M-am uitat In jur. O fetita trecea pe strada de mana cu mama ei. Avea cirese la ureche, iar chipul ei era Fericire. Cred ca si numele ei era tot Fericire. Sau daca nu, ar fi trebuit sa fie. Avea ochii caprui si calzi ca de caprioara, cu reflexe in mii de culori, conturul fetei parca era trasat cu un carbune de cel mai renumit pictor. Parul ei saten, cu sclipiri aurii, ii dansa in dulci cascade pe umeri in timp ce mergea. As fi vrut sa fiu ea, poate sa fiu din nou ca ea. Sa privesc lumea calma, cu ochi de copil, sa ma bucur cu adevarat de primavara de lumina. Sa ma visez libera ca un cal salbatic alergand pe campiile fara sfarsit. Doar sufletul meu sa priveasca lumea ca un cautator. Mintea sa fie libera. Sa nu sper, sa nu doresc, sa nu plang. Doar sa astept, sa traiesc, sa visez in culori, sa pot simti ca plutesc, ca zbor. Si dincolo de toate sa fie doar cuvantul: PRIMAVARA.
Aceasta a fost provocarea nr. 21 a mult apreciatului club PSI.

21 Replies to “Duzina de cuvinte….extaz de primavara”

 1. Hmm..ia sterge fata lacrimile si uita si in real , nu numai in povestioare..
  Viata e ok daca stii tu cum sa ti-o faci! Nu astepta ca ea sa iti aduca fericire daca tu nu stii singura sa o cauti :)) .

 2. primavara cu capsuni! 🙂 si cu racoarea diminetilor in care se aduna, umezeala ierbii parca face si mai temerara adunarea lor.
  weekend frumos. 🙂

  1. da, e frumos sa culegi capsunile rosii si dulci…dar in special sa le mananci asa direct in gradina… chiar daca mai ramane ceva pamant printre dinti… 😆

 3. Am citit intr-un suflet caci tare mi-a placut. Si m-am gandit ca am cules azi o galetusa de capsuni…prin ploaie 🙂 Daca puteam, te invitam sa gusti cateva din cele mai frumoase 🙂
  Frumoasa cusatura cu cele 12 mici perle prinse-n ea!
  O zi placuta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *