Duzina de cuvinte …. Imbratisarea

Statea cu tampla sprijinita in palma. Statea doar. Incerca sa nu gandeasca, sa nu spere, sa nu simta. In rastimpuri o idee mai incoltea in mintea ei, dar o alunga repede. Nu era usor, gandurile reveneau, iar si iar, voiau sa fie bagate in seama, ascultate, intelese. Isi permitea doar sa viseze. Un vis dens, un vis despre ultima data cand el a luat-o in brate. Si imbratisarea a fost vis. S-a pierdut in acea imbratisare. S-a uitat acolo. Si-a uitat si gandurile in ea. N-a mai fost aceeasi dupa desprinderea de el. Boabe albastre de lacrimi i-au aparut in coltul ochilor si au alunecat usor pana in margini de obraz, mangaindu-l. Un gand stingher i-a rasarit totusi in minte. Si n-a mai vrut sa plece nicicum. A plutit mai intai ca o frunza smulsa de vant. Apoi, s-a agatat cu putere intr-un colt de suflet, si a inceput sa toarca incetisor. La inceput. Apoi ceva mai zgomotos. Apoi i-a umplut mintea si inima cu zumzetul lui. Ii spunea sa nu mai fie trista. Ii spunea ca va veni. Ii repeta iar si iar ca o iubeste, chiar daca acele cuvinte nu vin, nu vor sa fie auzite. Dar le spune in gand, cand ea doarme, cand il viseaza, cand il iubeste. Si cand repeta la nesfarsit… Cat esti de frumoasa. Ii mai spunea ca in curand va aparea in prag si va pleca cu ea oriunde, acolo unde drumul se va intinde in fata lor fara sa ii mai impiedice ceva vreodata. Intr-un tarziu a reusit sa alunge acel gand nemernic,  gand hain,  gand datator de speranta, care nu va face altceva decat sa provoace o noua suferinta. Si a reinceput sa viseze  la acea imbratisare pe care nu o va uita niciodata.

Aceasta a fost duzina nr. 25 provocata de clubul PSI.

31 Replies to “Duzina de cuvinte …. Imbratisarea”

  1. tare frumos scrii şi tare mult mă bucur că ne-ai găsit. sper că nu sună prea lemnos… chiar asta simt acum, citindu-te! mulţumesc!

  2. mana-i amortise, tampla asudata-i era rece de la incertitudinea simtirii si razboiul interior o purta lin spre adormire. 🙂 fain descris.

  3. Tare frumoasă este iubirea văzută prin ochii tăi şi atît de dulce este curgerea vorbelor tale că-mi vine să mă-ndrăgostesc de sufletul tău. E voie? 🙂

  4. Oare asta e duzina iubirii? la psi am gasit o mireasa invesmantata in cuvinte superbe, la tine o imbratisare in vesmintele unui poem in proza…
    Plec curioasa mai departe! 🙂

  5. Iubirea sa te invaluie in continuare! Trimit aceleasi vibratii pe care le-am simtit la lectura randurilor tale…
    Numai bine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *