Duzina de cuvinte… oameni si ganduri

Gandurile sunt uneori niste simple baloane de sapun. Vin de niciunde si se sparg banal in mintea si in constiinta noastra. Si nu vin niciodata singure. Ca atunci cand sufli in pelicula aceea si ies o multime de balonase mai mici sau mai mari, mai colorate sau mai transparente. Au doar aparenta unor cercuri cu contur alb sau colorat dar de fapt sunt  complet lipsite de continut. Depind doar de lumina care se reflecta in ele. Asa si cu astfel de  ganduri, ele stralucesc doar in functie de importanta pe care le-o dam chiar noi.
Dar sunt si ganduri care ne umplu mintea si lasa urme adanci, ca un alfabet sapat in piatra. E inutil sa incerci sa scapi din prinsoarea lor. Oricat te-ai razvrati, ele isi lasa pulberea de piatra cioplita in inima si sufletul tau, si se transforma acolo in sperante, in dorinte si visuri. Si uite asa inima ta ramane captiva intre bucati de trecut, mintea nu poate sa uite, iar sufletul tanjeste sau arde incandescent. De cele mai multe ori nici macar nu te mai razvratesti, te lasi prada lor, pentru ca in ele ti-ai gasit poate candva fericirea.
Acum inlocuiti cuvantul GANDURI din frazele de mai sus cu OAMENI (sau vise, sau cuvinte) si o sa vedeti ca e la fel de valabil. Va doresc sa aveti numai ganduri bune si numai oameni adevarati langa voi.

Alte duzini gasiti in tabelul de la clubul PSI.

20 Replies to “Duzina de cuvinte… oameni si ganduri”

 1. eu am inlocuit cuvantul ganduri cu “grijile” si tare ar fi frumos ca ele sa se sparga ca baloanele de sapun si sa dispara definitiv
  ai scris frumos, te-am citit cu aceeasi placere,
  frumoase randuri asternute

 2. Nu inlocuim nimic, toate isi au locusorul lor acolo unde trebuie, fei ca ne place fie ca nu.
  Profunda ai fost azi..dar m-ai surprins foate placut. :))

 3. puterea gândurilor nu este o vorbă în vânt şi bine spui. suntem suma a ceea ce gândim, ajungem acolo unde ne duc gândurile, fie că vrem, fie că nu vrem să recunoaştem.
  deşi nu-i apreciez eu prea mult pe americani, “the secret” ar trebui să ne pună pe gânduri ori, măcar, leslie hay… întotdeauna mergem în direcţia gândurilor noastre, nu cu optimism ci pentru că ele chiar sunt motorul care generează energia noastră.
  iar oamenii… doamna liiceanu spunea că întâlnim în viaţă pe acei oameni pe care îi chemăm cu sufletul. 😉 cât este de adevărat!

  1. Asa este. Cred ca suntem oarecum la cheremul gandurilor noastre. Nu le putem evita, sau foarte greu anihila. Ar trebui doar sa le indreptam usor usor inspre directia buna, fara sa fortam ca altfel intra dumnealor in greva si fac chiar numai ce la taie capul… 🙂

 4. Gandurile pozitive ne fac viata mai usoara, insa e dificil sa le ordonezi, pentru ca dau tarcoale si cele negative…
  Numai ganduri senine iti doresc! 🙂

 5. Minunat, mi-a plăcut tare mult. Cu o singură obiecţie: nu putem înlocui “gânduri” cu “oameni” şi în prima frază – oamenii nu sunt niciodată nişte simple baloane de săpun! 😉

  1. Eu cred ca pot fi, din pacate si unii oameni asa, trec pe langa noi fara sa ne influenteze nici intr-un fel fara sa lase nici o urma, sunt asa doar vis a vis de noi, poate fata de altii sunt importanti si valorosi.

   1. Da, poate că nu e decât un punct de vedere cu care nu sunt de acord; şi e adevărat că, dacă nu-mi convine mie, nu înseamnă că totuşi nu există…
    (Eu cred că fiecare alt om ne influenţează, chiar dacă nu suntem conştienţi de asta, că-şi lasă o cât de vagă urmă în subconştientul nostru; dar e adevărat şi că aici nu facem filozofie, şi că duzina ta e oricum foarte frumoasă :))

   2. N-ai pentru ce; având în vedere că suntem atât de puţini, eu, spre deosebire de alţii, trec (deşi nu e obligatoriu) pe la toţi participanţii la joc – şi las câte un semn al trecerii mele 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *