Duzina de cuvinte … Sarutul

Ma priveai tacut, cu tampla sprijinita in palma. Ma priveai cum fumam, scotand calm, rotocoale blande de fum. Ai intins atunci mana spre mine, managaindu-mi obrazul, incercand de fapt sa faci asta dand parul lung si ravasit  la o parte. M-ai privit in ochi si mi-ai spus acele cuvinte, pe care nu am vrut sa le aud, sa le stiu, sa le uit. Nici nu le-am inteles atunci, pentru ca de fapt nu eram acolo, eu pluteam odata cu fumul tigarii, ma disipam pierduta in ochii tai calzi. Te-ai apropiat de mine, si un fior m-a cuprins cand….

M-am simtit incercuita de bratele tale,

Vanat sigur iti eram, fara putinta de scapare.

Ai inceput sa tragi incet esarfa de la gatul meu, lasand cate putin la vedere pielea care devenise palida, ca de alabastru.

Alunecare prelunga, lenta si senzuala

Un tremur teluric pe pielea gatului meu, goala.

Sarutul ce a urmat nu poate fi descris nici in versuri si nici in proza, poate doar printr-o insiruire de cuvinte fara logica (pentru ca el, sarutul, e dincolo de orice logica, de orice incadrare in termeni si tipare): savoare, daruire, emotie, pasiune, dulceata, vis, ambrozie, placere, romantism, delicatete, tandrete, fior, extaz, dor, iubire ……….   

Aceasta a fost duzina provocata de clubul PSI. Duzina fara paguba, care nu si-a gasit locul printre celalalte 11 cuvinte.  L-am amintit totusi acum, la urma, asa ca sper sa fiu iertata 🙂

30 Replies to “Duzina de cuvinte … Sarutul”

  1. Cine are nevoie de pagubă la un sărut?

    E mult mai bine-aşa: “savoare, daruire, emotie, pasiune, dulceata, vis, ambrozie, placere, romantism, delicatete, tandrete, fior, extaz, dor, iubire”. 🙂
    Zi minunată îţi urez!

  2. Posibilă completare…

    Şi-apoi a urmat încă unul şi încă unul, mai aprinse, mai pasionale, iar mintea mea pierdută-n norii dorinţei, a mai apucat un singur gînd înainte de a ceda extazului: “cînd va fi să pleci – ca multe alte vise – tu vei fi rămas cu paguba-n săruturi, iar eu… mai bogată cu un vis frumos…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *