Nunta muta

Se iubeau nespus. Erau studenti amandoi. Se stiau din liceu, unde au fost prieteni inca din clasa a noua. La inceput ea le-a vorbit parintilor ei despre el. Dar apoi, treptat, a inceput sa nu le mai spuna nimic. Erau total impotriva lor. A lui de fapt, pentru ca era un copil orfan, infiat de niste oameni simpli de la tara. Il crescusera cu multa dragoste, dar posibilitatile limitate nu i-au lasat sa ii ofere tot ce ar fi dorit pentru el. Dar tatal ei, politician fiind, nu accepta ideea ca unica lui fiica sa iubeasca un astfel de baiat.

Si-ar fi dorit amandoi o nunta ca-n povesti. El ar fi dorit asta doar pentru ea. Si-o imagina imbracata in alb, si atat de frumos era visul incat ii curgeau lacrimi de ciuda ca nu ii poate oferi asta.

Asa ca, intr-o seara calda de iulie au mers impreuna intr-un loc numai de ei stiut. Locul unde au facut dragoste prima oara. Atatea emotii le trezea acest colt de natura, cald si inmiresmat, incat erau muti amadoi. S-au privit in ochi, si si-au jurat din priviri, in fata soarelui ce se pregatea sa apuna, dragoste vesnica. El i-a promis, strangand-o doar la piept, ca va avea grija de ea orice s-ar intampla, atat timp cat va trai. Ea i-a jurat, sarutandu-l doar, ca il va iubi din tot sufletul ei atat timp cat inima ei o sa bata.

Au trecut 50 de ani de atunci, si au revenit in acel loc mirific. Nu avea nimic special locul in sine. Dar amprenta iubirii lor era atat de adanc intimparita in copacii din jur, in iarba moale si in cerul azuriu, incat lacrimile au curs din nou, si juramintele s-au reinoit singure. Si-au promis ca data viitoare cand vor veni or sa aduca si copii si nepotii ca sa le lase drept mostenire nunta lor muta.

Aceasta a fost provocarea de luni de la clubul PSI

22 Replies to “Nunta muta”

  1. păcat că viaţa cea crudă şi reală nu are loc pentru astfel de poveşti. sau, dacă ele există cumva, sunt neştiute, ferite, ca nişte taine.
    delicată scrierea ta de astăzi. 🙂

  2. asa nunta realmente celebreaza iubirea celor doi! nu face din sarbarea bucuriei si iubirii acestora, un motiv de adunat prin valori materiale un statut pentru familia reprezentata de cei doi, la care rude si multi necunoscuti sa contribuie din inertie (ca asa se face!) la asezonarea ambientala cu chiuieli, betii, furtisaguri si alte paganisme.

  3. Ca o observatie personala, am constatat ca in ultima vreme, ultimii 20 de ani sa zic, dintre relatiile care stiam ca s-au legat la varste tinere si au format si o familie, cele mai multe, daca nu toate au esuat. Eu cred ca varsta liceului nu e potrivita sa iti alegi partenerul pentru tot restul vietii.Mintea nu e destul de coapta si oamenii se schimba .

    1. In ultima vreme foarte multe relatii esueaza, indiferent de varsta la care au demarat, familia nu mai e asa importanta ca acum ceva vreme… din pacate

  4. nunţi care (te) amuţesc… muţenia e a celor ce nu reuşesc să înţeleagă că iubirile pot fi aşa, simple şi sincere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *