Timpul iubirii

În iubire se simte mai mult decât e nevoie, se suferă mai mult decât se cugetă, se visează mai mult decât se trăiește.

Octavian Paler

L-a iubit. Așa a simțit și crezut ea. L-a dorit, l-a sperat, l-a așteptat, l-a visat. Chiar a crezut cu tărie că l-a iubit. Nebunește, fără noimă chiar, fără nici un sens. Și el o iubise, dar mai conștient, mai detașat poate, mai cuminte (sau cu minte). Fără speranțe aiurite, fără vise de nesperat. Pur și simplu. I-a fost dragă, i-a dorit mereu tot binele din lume. Și toate astea mai sunt încă valabile. Încă se bucură enorm când află că ei îi e bine, încă se întristează când ea îi dă vești nu tocmai bune despre viața ei. Se gândește mereu la ea și acum, și e foarte fericit când poate să o întâlnească. Și se consideră foarte norocos.

Dar pentru ea lucrurile s-au schimbat. Inima ei a obosit. Efectiv, nu mai poate sa țină ștacheta la fel de sus. Nu mai are resurse. S-a ofilit ca o floare însetată, uitată prea mult în soarele arzător de vară. Poate nu a fost alimentată suficient cu ce a așteptat ea de la el. Da, așteptările, sunt întotdeauna păguboase. Dar ea nu a înțeles asta până acum. Și a înțeles acum, dar e târziu. Nu prea târziu. Doar târziu. Timpul iubirii a trecut. Cel puțin al acelei iubiri. Prea arzătoare, prea epuizantă, prea ilogică. Acum e timpul detașării. Al afecțiunii blânde, al emoțiilor calde, al nevisării, al lipsei de tresărire. Cine a pierdut și cine a câștigat din această schimbare? Nu știu, poate doar ea, poate doar el, poate amândoi sau niciunul.

Timpul iubirii este mereu, doar ca iubirea nu e întotdeauna aceeași.

Aceasta a fost provocarea de luni propusă de psi

 

18 Replies to “Timpul iubirii”

 1. Pingback: Zor.ro « Almanahe
 2. Fiindcă e un timp pentru toate, evident că n-a pierdut nimeni! A trecut un timp, pe care nu-l mai întorci în forma aceea niciodată.

 3. Cred că aşa se întâmplă de cele mai multe ori. Mă gândesc uneori că şi norocoşii care nu obosesc de fapt îşi ascund mai bine cearcănele sub farduri… Sau poate nu.

   1. mai ales iubirea fata de o anumita persoana. asta e parerea mea..
    sunt multe lucruri ce ne tin alaturi de o persoana, dar daca ar fi dupa natura pura, am ramane alaturi atat timp cat exista fluturi in stomac si atat cat s-ar naste bebelul si ..poate inca putin..insa societatea a inventat multe alte conditionari. e un subiect mai vast si nu cred ca m-am facut inteleasa pana acum.
    ideea principala e ca iubirea, sentimentele ce le simtim fata de o anumita persoana sunt mereu in schimbare. ca vrem noi sa credem ca exista mai mult decat atat..e alta poveste..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *