Duzina de cuvinte – Gânduri

Fiecare individ este o lume întreagă. Atât de complexă încât nimeni n-o poate descifra sau înţelege în totalitate. Culmea e că nici individul însuşi nu poate face asta. Nu este niciodată timp pentru asta. Suntem cu toţii închişi  în propria lume interioară şi totuşi nu ne cunoaştem cu adevărat. Asta pentru că ne lăsăm mereu conduşi, ca de o voce străină, de zăpăceala minţii noastre, de zumzetul continuu al gândurilor, care mereu au câte o sugestie clar exprimată, o justificare de adus,  o vină de căutat, în exterior bineînţeles.  Şi nu mai reuşim să ascultăm liniştea. Liniştea sufletului. Nu mai găsim calea spre armonie. Poate dacă mintea ar tace, ne-ar fi mult mai uşor să găsim soluţiile la problemele noastre. Starea de conflict interior ar dispărea. Dar e foarte greu să o faci să tacă. Şi încercarea asta nu te face la început prea fericit. E o luptă, şi deobicei mintea e mult mai perseverentă decât noi. Ea pare că ne cunoaşte cu adevărat. Şi incercările ei de manipulare de obicei reuşesc.

Singura soluţie este să încercăm să fim cât mai înţelegători şi afectuoşi atât cu noi înşine căt şi cu lumea exterioară.

Aceasta a fost duzina scrisa de mine la propunerea lui psi.

14 Replies to “Duzina de cuvinte – Gânduri”

  1. Ce bine că eu sunt pisic! La mine totul e mult mai simplu:
    mâncărică pe săturate + culcuş cald într-un loc sigur + mâini care mă alintă = fericire

  2. Am inceput sa citesc o cartulie, spun asa pentru ca este subtire, numita ”Puterea prezentului” care vorbeste si de felul asta de a ne lasa purtati de ganduri si de a nu trai clipa de Acum (asa o scriu ei, cu majuscula), in care in loc sa gandim despre trecut sau despre planuri de viitor, daca numai am observa cu toate simturile prezentul, ne-ar fi mai bine.

  3. Eu n-aş amuţi-o de tot. Aş face puţină ordine şi i-aş sugera să respecte priorităţile.
    Dacă n-ar fi tot zumzetul acela, de unde ne-ar mai ieşi duzinile? :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *