Duzina de cuvinte… leul

O sa râdeţi poate, dar eu sunt mândră că sunt leoaică. Născută în zodia leului adicătelea. De ce? Principalul motiv este că leul este considerat de secole ca fiind mândrul rege al animalelor. Apoi pentru că patronul zodiei este soarele. Evident, nu? Ce alt corp ceresc poate concura cu soarele?  Deci ce alta zodie poate concura cu cea a leului? Apoi pentru că apartenenţa la aceasta zodie îmi dă iluzia ca am o identitate bine definită printr-o aparteneţă la un grup cu oameni de calitate, toţi leii pe care i-am cunoscut vreodata fiind la fel de mândri de zodia lor. De cele mai multe ori un leu nu are nevoie decât de un ţel, cât de măreţ posibil. Şi se mobilizează cu toate forţele pentru a-l atinge. Pune enorm de multă pasiune şi consumă la fel de multă energie pentru asta. Totul e să nu dureze exagerat până la punctul terminus. Pentru că energia uriaşă mobilizată se pierde treptat până la dispariţia totală. La ceva timp de la demaraj va apărea primul semn că leuţul nostru s-a cam plictisit şi daca rezolvarea nu va apărea curând el o va lăsa baltă, cu multă demnitate desigur.  Apoi, ca să-i mai laud puţin, leii sunt drepţi şi mărinimoşi. Nu suportă o realitate falsificată, şi au nevoie de libertate în a-şi alege singuri drumul pe care şi-l doresc. E drept că le şi place să trăiască mai primejdios, dar un pic de adrenalină nu strică nimănui. Nu prea au simţul acela al riscului, efectiv nu realizează de multe ori pericolul, poate pentru că au mult prea multă încredere în minunata lor fiinţă, şi nu îşi pot imagina că nu ar face faţă la orice situaţie, chiar şi dificilă, apărută.

In final mai trebuie doar să spun că pentru a te pune bine cu un leu nu trebuie să faci mare lucru. Asta pentru că el este oricum o inimă largă, este afectuos şi iubitor. Dar are nevoie constant de la ceilalţi de un singur lucru. Să fie lăudat. Adică mai precis să-i fie recunoscută valoarea. Şi asta cât mai des posibil.

E frumos să fii leu, nu-i aşa?

Aceasta a fost duzina mea, nu tocmai la subiect, sper sa ma ierte psi.

48 Replies to “Duzina de cuvinte… leul”

 1. Heil to lions! Dar, făcând un pas alături de poezia textului, în centrul galaxiei este o gaură neagră extraordinar de mare (de 70 milioane de ori mai mare decât Soarele), care poate concura oricând cu astrul care ne dă lumină 😛

    1. Oricum eu ma referisem la celelalte corpuri ceresti care patroneaza alte zodii. Dar tu stii asta. Iar despre gaurile negre ma abtin sa comentez 😆

     1. Bineînțeles că am înțeles. 😀 (Neptun, zeul mărilor și oceanelor în mitologia romană este cel care are legătură cu zodia mea) Iar despre găurile negre, sper că nu te sperie ceea ce nu poți vedea 🙂

 2. să ştii că eu nu cred în zodii! 😛 dar aceasta nu înseamnă că nu ai fost la sibiect, dimpotrivă, leoaico!

     1. :))) …am zis eram, folosind timpul trecut dar nu in sensul in care nu mai sunt ci doar ca ma alintasem zicand ca-s mandra abia acum, desi eram de dinainte!!!

 3. În primul şi în primul rând să te laud: adâncă şi luminoasă autocunoaştere, cu bune şi cu rele… De aceea mi-ai câştigat admiraţia. Spiritul meu analitic şi critic e satisfăcut. :))
  Şi să ştii că şi eu sunt mândră de zodia mea (feciorelnică)…

 4. Mama mea era Leu, si in general ce am cunoscut din zodia asta sunt femei foarte familiste si perseverente, puternice. Succes pe mai departe, deci!

 5. Cea mai buna prietena a mea din copilarie, pe care insa nu am mai vazut-o de mult timp, este tot leoaica. Si inteleg bine ce spui aici :).

 6. Leoaiecele sunt regine,intr-adevar! Le plac lucrurile fine,de calitate si faptele clare fara compromisuri.Daca ai gresit,cel mai bine este sa-ti recunosti fapta pt.ca altfel ti-ai dat foc la valiza.

   1. M-aș fi mirat dacă ai fi spus altceva :)))
    De când am citit postarea, am în minte melodia aia…
    ”In the jungle
    the mighty jungle
    the lion sleeps tonight” 😆

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *