Trece sau nu?

Poţi scoate pe cineva din sufletul tău doar pentru că ţi-ai propus asta? Bun, considerăm că decizia este luată motivat şi chiar e necesară această operaţiune pentru buna ta funcţionare pe toate planurile. Dar se poate? Poţi zice gata, nu vreau să mai simt nimic, nu vreau să mă mai gândesc, nu vreau să mai sper…? Şi chiar să şi reuşeşti asta? Nu ştiu, nu cred… Nu cred că merită nici măcar să încerci. Pentru că tentativa în sine e probabil şi posibil să producă daune mai mari sufletului tău decât însăşi suferinţa provocată de cel pe care vrei să-l repudiezi. Să ne gândim practic la procedura respectivă. Ce presupune smulgerea cu forţa a unui lucru lipit cu multe straturi de superglu de cele mai întortocheate unghere ale unui alt lucru. Chiar dacă desprinderea nu reuşeşte e clar că fostele zone lipite vor rămâne traumatizate, iar dacă totuşi separaţia e un succes, în urmă va fi clar un dezastru. Obiectul bază de lipire va fi distrus aproape în întregime, şi aproape imposibil de reconstituit din resturile rămase. Aşa e şi cu sufletul. Vai de el ce rămâne în urma unei astfel de tentative. Sfâşiat, distrus, rupt în mii de bucăţi, dar…. poate ….. cu şanse de refacere în timp. Sau nu.

Totuşi, poate ar mai fi o soluţie, mai blândă, dar mai îndelungată. Ca tratamentele naturiste …. fac bine fără să traumatizeze, dar… durează muuult şi bine până obţii un rezultat. Să aştepţi pur şi simplu să treacă. Orice pe lumea asta are un început şi un sfârşit. Şi păcătoasa de iubire trebuie să se termine odată şi odată. Mai intervine şi uitarea, mai găseşti ceva paleative.. şi, poate, poate. Sau nu. Din propria mea experienţă e mai degraba valabil „sau nu”.

Mai este un aspect de luat în considerare. De cele mai multe ori suferim din cauza iubirii neîmpărtăşite. Ar fi atât de simplu ca, intenţionat, să ni se servească iubire pe pâine, dimineaţa, la prânz şi seara, multă iubire, mai dulce ca mierea, numai iubire, nimic altceva. Şi garantez că după maxim o lună îţi iei lumea în cap. Te lipseşti de toate numai să scapi, să mai guşti şi ceva sărat din când în când măcar, acru e deja parfum, numai dulce să nu mai vezi în faţa ochilor. Cu alte cuvinte te lecuieşti usor şi fără traume. Şi respectivul poate chiar apoi să pozeze în victimă :-). Pornind de la ideea că asta e firea umană, să vrea întotdeauna exact ceea ce nu are, totul devine foarte simplu. Suntem cu toţii doar nişte copii, ne dorim cu disperare jucăria la care nu avem acces  şi a noastră nu are nici o valoare. Asta este noua mea definiţie a iubirii. Şi vă rog, nu aruncaţi cu pietre. Sau aruncaţi, dar nu în mine. Eu doar constat :-).

28 Replies to “Trece sau nu?”

 1. Draga mea, eu am sa fiu mai scurta si nu vin cu idei pozitive. 🙂 Puterea sentimentelor odata nascute, nu se sterge niciodata iar incercarea de a uita pastreaza vie amintirea. Cu cat vrei sa uiti o anumita persoana, emotie, lucru,cu atat te vei gandi la ele. Lasa lucrurile sa curga de la sine. Destinul face totul indiferent cat te-ai zbate tu.

  1. Sincer, eu nu m-am lasat niciodata numai la mana destinului, am facut tot posibilul ca macar sa mai intervin pe ici pe colo si sa mai ajustez ce se poate. Nici eu nu am fost deacord in cele de mai sus cu “uitarea” intentionata. Sunt constienta ca tot timpul le rezolva pana la urma pe toate. Dar de “zbatut” ma voi zbate cat voi trai… altfel ce rost are?

 2. Am mai scris parca pe blogul tau ca indemnul “urmeza-ti setea ” aparinand unui produs anost nu inseamna acelasi lucru cu un expresia unui sentiment divin!
  Adica,cred eu, ca nu e vorba de o jucarie ci de un sentiment venit dintr-o sanatate sufleteasca si nu dintr-o toana de copil razgaiat.Din fericire timpul le vindeca pe toate! Deci,nu cred ca e cazul sa-ti faci probleme daca ele exista.

 3. Desi pare greu , o masura de luciditate , in reteta asta , nu strica si face gustul de dulce…ceva mai real , nu chiar asa dulce.

 4. Dacă ceva e prins cu super-glue de geam, se desprinde. Am încercat, îmi doream să rămână lipite chestiile alea sclipicioase, dar au căzut pe rând, una câte una. Aşadar, dacă vrei ca ceva să se dezlipească, trebuie să fii din sticlă. 🙂

 5. Poti incerca sa-l scoti din sufletul tau.
  Ai auzit de expresia: ”te-am scos de la suflet”, nu?
  Iar cu timpul poti pune altceva in loc, sa iti umple sufletul cu frumos. Totul e sa mergi mai departe cu incredere ca vei reusi :sa uiti, sa ierti, sa iubesti .

 6. Nu, nu cred ca poti sa iti propui sa nu mai simti. Simti pentru ca simti si cel mai sanatos lucru pe care il poti face pentru tine este sa accepti iubirea din tine chiar daca e neimpartasita. Orice traiesti te poate invata ceva bun pentru tine si iti poate arata cat de frumos esti!

   1. Daca e tot a ta, atunci trebuie sa inveti ce sa faci cu ea. Dupa ce vei invata, te vei simti mult mai bine. Corpul si spiritul vor fi in dans de armonie.
    Suferinta nu e neaparat ceva rau. Totul tine de interpretarea noastra.

     1. Daca am trai o fericire continua, oare am mai sti ce inseamna aceasta? Ne-am mai bucura la fel de mult de ea?
      Intreb asta pentru ca avem cu totii viata si unora li se pare prea lunga si ajung sa decida sa renunte la ea.

     2. Fericirea continua nici nu e posibila, ideea e de a avea parte de toate in masurile potrivite, si bine si rau, si fericire si suferinta, etc…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *