Duzina de cuvinte…Eșecul

anguish

Eșecul poate fi de mai multe feluri, dar cel mai dureros este cel din iubire. Atunci când simți că nu te-ai ridicat la înălțimea așteptărilor celuilalt deși ai făcut tot ce ai putut, sau exact invers, nu ai reușit să dai tot ce ai mai bun din tine, ceva te-a reținut, nici măcar nu știi ce, dar regreți. Te gândești atunci că ai cules ceea ce ai semănat. Că tu ești vinovată că lucrurile nu au mers așa cum ar fi trebuit. În mintea ta e un haos, gândurile te asaltează, lacrimile la fel, îți pare rău, atât de rău, ai vrea să dai timpul înapoi și să faci totul altfel, mai bine. Ai putea privi lucrurile din alte puncte de vedere, mai blânde, ai putea fi mai tolerantă cu tine însuți, ai putea accepta totul, dar tocmai asta e problema, că nu poți. Nu poți decât să suferi, chiar vrei sa faci asta, să te lase toată lumea in pace ca să poți suferi până la saturație. Cât ai tu chef. Și nu poți să te gândești că poate tu nu ai greșit cu nimic, că indiferent ce ai fi făcut tu, mai mult, mai bun, tot la un final s-ar fi ajuns. Că poate el nu te-a meritat, sau poate că pur și simplu nu era pregătit pentru o relație de durată. Ce valoare poate să aibă o relație în care unul din cei doi nu e pregătit pentru așa ceva, are nevoie de libertate și independență mai mult decât de siguranță și stabilitate?

Nimic nu te oprește să suferi dacă de asta ai nevoie în acel moment, dar totuși, după orice ploaie vine și soarele. Pacea se va așterne în sufletul tău, și vei putea discerne liniștit înțelegând  în final, că viața merge înainte, că poate ai câștigat o experiență pierzând o iubire.

Alte duzini găsiţi în tabelul de la psi.

32 Replies to “Duzina de cuvinte…Eșecul”

 1. Imi aduc aminte de o replica a lui G.B Show prin care spunea ca toti ne ridicam pana la nivelul nostru maxim de incompetenta…Deci…deci…

  1. Iubirea nu tine de competenta, sau incompetenta, oricine poate iubi, la fel de mult, la fel de frumos, desi iubirea nu e multa sau putina, nu e frumoasa sau urata, doar este.

 2. eu cred că iubirea nu se leagă de aşteptări… oamenii sunt cei care o leagă şi e greşit.
  corinteni 13: “dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare”

     1. da, e adevărat! 😆 dar le simt… atunci când trebuie.
      de fapt folosesc câteodată, să ştii…

     2. în articolele pe care le public despre parfumuri e plin de majuscule! 😉 dar ele nu apar pe blogul meu.

 3. Şi pentru un final e nevoie tot de doi…
  Iar finalul finalului, pacea, împăcarea cu sine, vine în momentul înţelegerii.

 4. Uneori suntem nefericiţi când realizãm cã aşteptãrile noastre au fost prea mari, cã în mod real niciodatã nu am fi putut primi cea ce speram. Direnţa între ceea ce în mod real ne poate oferi cineva într-o relaţie şi ceea ce sperãm, ne face nefericiţi.

 5. Aşteptãri vom avea mereu, putem doar sã ne spunem din când în când, ce ar fi dacã… şi sã încercãm sã ne cunoaştem mai bine şi sã-i cunoaştem pe cei din jurul nostru şi sã-i vedem aşa cum sunt cu adevãrat, nu cum am vrea noi sã fie. Eu spun cã frumuseţea stã în ochii privitorului, dar la fel ştiu cã uneori, vedem ce vrem şi nu ceea ce este adevãrat şi nimeni nu ne poate convinge de contrariu. Şi asta pentru cã noi suntem oameni şi suntem supuşi greşelii.

  1. Da, frumusetea e in ochii privitorului… intodeauna mi-a placut expresia asta si cred ca e perfect adevarata… vedem in ceilalti ceea ce suntem noi de fapt, chiar daca nu asta e realitatea, dar realitatea are si ea mai multe forme, depinde cine o percepe… si uite asa ne invartim in cerc 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *