Plouă

2093

Plouă ca-n adânc

Nori cresc din pământ

Soarele-i pierdut

Picioare de lut.

Plouă ca-n pustiu

Mâine mai e viu?

Sau s-a înecat

Azi pe înserat?

Plouă în surdină

Ochi-mi sunt de vină

Lacrimi au ţinut

Să plângă n-au vrut.

Plouă definit

Peste un  infinit

Suflete tresar

Clipa s-a dus iar.

Plouă în cuvinte

De aducereaminte

Inimi a cuprins

Dorul a învins.

Plouă peste zei

Cu parfum de tei

Plouă cu mirări

Peste întrebări

Plouă diferit

Lumea… s-a topit…

22 Replies to “Plouă”

   1. Iată că-mi oferi un nou eșantion de talent. Din păcate eu sunt mai puțin pregătit la capitolul ăsta. Mă voi întoarce la proză, devenind prozaic. Îmi place cum scrii!

    1. Nu stiu daca e vorba de talent, scriu doar cu multa placere, si exersez frecvent… Acum aproape un an nici nu-mi imaginam ca as putea scrie vreodata doua versuri cat de cat 🙂 Asa ca nu se stie, totul e sa incerci, si sa perseverezi…

     1. Și, cum bine ai spus, să exersezi până la epuizare! Așa este, am încercat și eu în tinerețe! Acum puterile au scăzut, așa că mai mult citesc!

     2. Epuizare… nu cred ca e cuvantul potrivit… cand scrii cu placere nu te simti epuizat, dimpotriva… Mai ales daca ai mai scris… trebuie doar sa-ti reamintesti starea de atunci…

     3. Eu cred că starea se schimbă permanent! Poate chiar la fiecare strofă! Dar epuizarea este figurativă în acest context! Ai putea spune că este o finisare suficientă, de moment, a ideilor.

 1. Ca sa “invinga dorul” si sa “definesti” infinitul,iata, simt eu, mai mult optimism in sufletelul tau ! Cu voia ta, imi permit sa constat asta, dupa ce am coborat de pe munte,ud in toate partile si fericit ca un mire, constatand ca daca ploua e prea ud iar daca e soare, e prea cald! …Insa la tine talentul este, cum mai constam eu si stii, de o frumusete nealterata! Salbatica si in parfumuri nebanuite! Frumos !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *