Plouă

2093

Plouă ca-n adânc

Nori cresc din pământ

Soarele-i pierdut

Picioare de lut.

Plouă ca-n pustiu

Mâine mai e viu?

Sau s-a înecat

Azi pe înserat?

Plouă în surdină

Ochi-mi sunt de vină

Lacrimi au ţinut

Să plângă n-au vrut.

Plouă definit

Peste un  infinit

Suflete tresar

Clipa s-a dus iar.

Plouă în cuvinte

De aducereaminte

Inimi a cuprins

Dorul a învins.

Plouă peste zei

Cu parfum de tei

Plouă cu mirări

Peste întrebări

Plouă diferit

Lumea… s-a topit…

22 thoughts on “Plouă

   • Iată că-mi oferi un nou eșantion de talent. Din păcate eu sunt mai puțin pregătit la capitolul ăsta. Mă voi întoarce la proză, devenind prozaic. Îmi place cum scrii!

    • Nu stiu daca e vorba de talent, scriu doar cu multa placere, si exersez frecvent… Acum aproape un an nici nu-mi imaginam ca as putea scrie vreodata doua versuri cat de cat 🙂 Asa ca nu se stie, totul e sa incerci, si sa perseverezi…

     • Și, cum bine ai spus, să exersezi până la epuizare! Așa este, am încercat și eu în tinerețe! Acum puterile au scăzut, așa că mai mult citesc!

     • Epuizare… nu cred ca e cuvantul potrivit… cand scrii cu placere nu te simti epuizat, dimpotriva… Mai ales daca ai mai scris… trebuie doar sa-ti reamintesti starea de atunci…

     • Eu cred că starea se schimbă permanent! Poate chiar la fiecare strofă! Dar epuizarea este figurativă în acest context! Ai putea spune că este o finisare suficientă, de moment, a ideilor.

 1. Ca sa “invinga dorul” si sa “definesti” infinitul,iata, simt eu, mai mult optimism in sufletelul tau ! Cu voia ta, imi permit sa constat asta, dupa ce am coborat de pe munte,ud in toate partile si fericit ca un mire, constatand ca daca ploua e prea ud iar daca e soare, e prea cald! …Insa la tine talentul este, cum mai constam eu si stii, de o frumusete nealterata! Salbatica si in parfumuri nebanuite! Frumos !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *