Duzina de cuvinte – O călătorie magică

Luggage4

Tot ce am avut în viaţa asta se poate aduna într-o paporniţă, nu prea grea, ca să pot începe, la o adică, o călătorie cu ea în spate. Ar încăpea în ea lejer ceva emoţii, câteva iluzii, oarece speranţe, nişte visuri şi multă pasiune. Dar nu e doar atât, ar mai fi şi un băieţel, poate mi-ar fi plăcut şi o fată, dar cu el m-am căpătat, cu el am rămas. Apoi o pisică, un motan de fapt, Miu pe numele lui, ştie Tineriu de ce :-). Am avut chiar şi vreo două almanahe, cumparate de mama pe vremuri şi pe care atâta le-am citit, în lipsă de altceva că au ajuns să-mi călăuzească într-o oarecare măsură viaţa. Dar şi amintirea trupului meu de şerpoaică, atât de slabă la tinereţe că ziceai că un virus a intrat în mine, şi sunt fără de scăpare. Am purtat şi o mască de scorpie, o perioadă. Aş lua-o cu mine în călătorie, că nu se ştie când pot avea din nou nevoie de ea. Poate prin justiţie….dacă ar fi să mai ajung, acolo sigur ai nevoie de multe măşti, iar cea de scorpie e preferata. Cu alte cuvinte mi-e dor de fiecare lucruşor adunat de-a lungul timpului, aşa ca o mătuşă care nu aruncă nimic, poate cine ştie, îi va folosi vreodată la ceva. Bune, rele, m-au ajutat să cresc. O să trebuiască să fac totuşi o selecţie drastică, să păstrez numai ce pot lua cu mine în acea călătorie magică spre abis.

Provocare pornita de la psi.

19 Replies to “Duzina de cuvinte – O călătorie magică”

  1. La cate ai insirat, as spune ca ti-a incapatoare papornita, numai lucruri grele de tot acolo, dar bune de luat in calatorie. Sunt sigura ca in calatoria din urma ( sau de la inceput, ca nu se stie ce e dupa) luam cu noi lucrurile esentiale, se decanteaza ele singure, asa, ca sa nu ne atarne greu, deci stai fara grija. Iti doresc sa aduni mai mult bune..desi si cele rele tot te invata ceva…

  2. Mai întâi, bun găsit în casă nouă! Să-ţi fie călătoria, de pe un domeniu al tuturor, pe tărâmul tău, maagică!
    Apoi…atât am de zis despre călătoriile-nspre- abis: dor…

  3. Fiecaruia viata ne umple o papornita, cu momente fericite sau cu ulcele cu lacrimi, dar, oricare ne-ar fi datul uneori, o lasam jos si o desertam. Punem la loc apoi doar ceea ce ne trebuie, restul le lasam la margine de drum. Si pornim mai departe.

    1. E cazat la niste prieteni care stau la casa, nu a suportat prea bine mutarea mea la apartament, statea singura toata ziua, numai in interior, asa ca i-am reoferit c onditiile cu care era obisnuit… si e fericit.

  4. ai o viata bogata si plina de valoare. Ai trait durerri, iubiri si emotii si acum ti-ai gasit linistea si bucuria. Iti doresc si eu sa te bucuri de noua ta casa, nu stiu care e, dar sunt sigura ca iti e bine acolo. Iar papornita magica sa nu o arunci niciodata pentru ca iti e cel mai bun tovaras de drum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *