37 Replies to “Miercurea fara cuvinte… Adenium Obesum”

 1. nu am vazut niciodata acesta floare! minunata! ce petale in degrade si ce tulpina groasa, ca un picior de elefant! 🙂 frumos pervazul geamului tau!
  happy WW! 🙂

  1. Se numeste caudex acea tulpina ingrosata… iar planta in sine mai poarta numele de trandafirul desertului… Am avut mai multe varietati crescute de mine din seminte.

 2. Foarte frumoase flori! Nu ştiam cum se numesc, dar le-am admirat pe pervazul ferestrei unei case, în timpul unei plimbări de seară..
  Să ai o zi frumoasă! 🙂

  1. Eiii, poate or mai fi inflorit ei, dar pe pervaz la altii, acolo unde au ajuns in final. Si ar trebui sa fie acum muuult mai burtosi 🙂

 3. Trandafirul Desertului o stiam eu …desigur, doar din imagini, nu ca l-as si fi vazut in realitate …sunt asa de frumoase… cu niste culori superbe!

  Adenium Obesum

  1. Am avut o mare pasiune pentru aceste flori… si imi pare rau ca nu am paucat sa cresc macar unul din ei mare, sa isi dezvolte caudexul in asa fel incat sa devina efectiv o atractie.

 4. Deci….m-ai lasat fara cuvinte. E o floare deosebit de frumoasa. E pentru prima data cand aud despre ea si o si vad.
  Culoare, forma…m-au lasat muta. Asa cum si trebuie azi 🙂 Felicitari pentru ingrijirea lor, sunt ceva special.
  O seara placuta sa ai!

 5. Superba planta acest trandafir al desertului! Chiar iti plac florile daca ai reusit sa o “cresti” din stadiul de samanta! Florile au nevoie de dragoste la fel ca si oamenii – spun unii si ii cred, pentru ca vad plantele mamei: cand ea e plecata plantele se cam ofilesc, desi le ud cat si cum trebuie… dar in viteza.
  Noapte linistita iti doresc si viata plina de iubire!

 6. O planta superba ! Trandafirul desertului…Eleganta, supla, fara miros si…otravitoare! -sucul din tulpina si frunze eate deosebit de toxic. Un secret superb al desertului precum Tuaregiii…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *