Merităm

Merităm să avem iubire în viaţa noastră. Cu toţii merităm. Chiar şi eu, chiar şi tu. Merităm mai mult decât o viaţă. Oricine poate să o aibă. E simplu. Te naşti şi o ai. O primeşti în dar. Şi ce faci cu ea dupa aceea? O laşi să treacă. Aştepţi. Te şi grăbeşti uneori. O cheltui ca pe salariu. Pe nimicuri. Nu îţi ajunge niciodată pentru lucrurile cu adevărat importante.

Dar noi merităm. Merităm intensitatea clipei, delicateţea emoţiei, frumuseţea gândului, nebunia visului. Merităm chiar şi clipa de tristeţe, de singurătate. Doar tu şi cu tine. Cu dorul tău nechemat, dar atât de prezent în tine. Nebunia cuvintelor spuse sau tăcute. Da, şi tăcerile le merităm. E dreptul nostru. Să închidem în noi, ca într-un sipet îngropat adânc, uitările noastre. Amintirile nu ştiu dacă le merităm însă. Le-am avut sub formă de clipe, de picături de timp, şi le-am irosit. Acum sunt picături de lacrimi. Pe ele da, le merităm. Avem dreptul la ele.

Merităm atâta tandreţe! Câtă putem suporta. Merităm să oferim iubire. Merităm să fim frumoşi, şi buni, şi calzi. Merităm să avem copii şi să ne sacrificăm pentru ei. Merităm să avem prieteni şi să facem totul pentru ei.

Merităm, dar nu o să avem toate astea. Ei şi? Viaţa merge înainte. Viaţa trece înainte să înţelegem că … merităm.

Merităm să aveam iubire în viaţa noastră….

16 Replies to “Merităm”

 1. Cu adevărat…merităm! Merităm chiar şi atunci când suntem mai puţin buni, tocmai pentru a deveni unul dintre ei; merităm soarele de mâine, fulgii de Crăciun, vorbele tale…de dor…chiar şi când…nu merităm!

 2. @ Buna dimineata !
  ” Meritam ” foarte multe dar din pacate, avem parte de foarte putine satisfactii !!!
  Ce zici, eu merit un ” dordefemeie” ???
  Daca DA, te astept cu stima si respect pe
  http://aliosapopovici.wordpress.com/
  la o cafea si-un sincer dialog virtual !
  O duminica perfecta ca o MERITI din plin !
  Cu stima si respect,
  Aliosa.

  1. Am mai fost pe la tine, si voi mai veni, dar fara cafea ca am probleme cu cofeina 😆 Dar un ceai, ca e de sezon, sigur merge mai ales insotit de dialigul propus de tine 🙂

 3. ce frumos e sa amintesti ca meritam. de prea multe ori mi am spus in viata ca nu merit. azi sunt in punctul in care imi spun ca merit mult, foarte mult, chiar si cele mai nebunesti dorinte devenite realitate. dar mai ales iubirea ne e data cu dreapta masura cu care o daruim.

 4. Scrii, nu gluma, si-mi face placere sa citesc tot ce scrii. Meritam… da.
  Si viata nu a trecut inainte sa-ti dai seama ca meritam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *