Cum să îți crești afacerea

Printre tentativele mele de a crește financiar și profesional a fost și aceea de a înființa o firmă împreună cu soțul meu, pe un profil de construcții. E drept că în perioada respectivă, adică prin 2006, construcțiile aveau un avânt uimitor, asta mai mult că având la bază instabilul și nesigurul sistem de creditare a personanelor fizice de pe vremea aceea. Și lucrurile chiar au mers bine, dorința în creștere a românilor de a avea o casă pe pământ fiind de fapt motorul. Și construcțiile industriale erau pe val ca să zic așa, posibilitățile de a găsi contracte fiind multe și la îndemână. Dar chiar dacă firma a căpătat cu timpul vechime și experiență, având un portofoliu de clienți satisfăcuți destul de frumos, odată cu anul 2008 lucurile s-au schimbat puternic.

Criza și-a spus cuvântul și volumul contractelor a scăzut mult. Accesul la cei care mai aveau posibilități financiare și mai aveau nevoie de astfel de prestări de lucrări s-a îngreunat mult. Atunci un prieten ne-a sugerat realizarea unei pagini web în care să promovăm serviciile prestate de firmă.  Eu însă, economistă fiind, și economă pe deasupra :-), mi-am propus să învăț eu editarea fisierelor HTML cu ajutorul editoarelor de texte, salvările de documente, vizualizarea paginilor cu ajutorul a diverse browsere, etc. dar mi-am prins foarte repede urechile, și am renunțat. Abilitatea de creare a setarilor de baza ale paginilor web, nu era de mine. Alegerea culorilor de fond, a culorii textului si alegerea dimensiunilor paginilor puteam să le fac fără probleme, era chiar plăcut, dar cam atât.

Așa că, vrând nevrând am apelat la o firmă de web design Bucuresti. Am ținut cont de recomandarea prietenului nostru, care lucrase cu această firmă, dar am studiat și noi, cu mare atenție, experiența firmei, portofoliul acesteia, am comparat prețurile serviciilor, am făcut un oarecare raport calitate-preț de fapt, și am decis în cunoștință de cauză să apelăm la serviciile lor de web design si promovare online.

Rezultatele s-au văzut, încet e drept. Dar nimic nu se face peste noapte, există e perioadă de timp în care piața reacționează, și întradevăr cererile au crescut, potențialii beneficiari chiar ne-au contactat informându-ne că ne-au găsit pe net, lucuru care ne-a bucurat extrem de mult. Așa că acum sunt convinsă că afacerile se promovează cel mai bine online, dar pentru asta trebuie să apelezi la specialiști, oameni bine pregătiți în domeniu și cu multă experiență dovedită de realizările anterioare.

9 Replies to “Cum să îți crești afacerea”

  1. Vorbim pentru ca ar fi niste oportunitati .Altfel, nu inteleg ce regreti,sau ca-ai gresit?!…

  2. Iată un exemplu concret de adaptare la tehnologia modernă, respectiv IT. Încetul cu încetul sper să fie cât mai mulți români care să profite de reclama pe care o pot face pe site-uri.
    Mult succes în continuare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *