Cum să-ți cumperi o vilă ieftină într-un cartier de lux

street-view-big

Locuiți în București? Sigur ați auzit de Ansamblul Rezidențial Curtea Domnească. Acesta este un cartier cu peste 100 de vile de lux, realizate în 3 stiluri diferite (tip A, tip B, tip C), care, într-o manieră elegantă, păstrează accentele tradiționale românești. Avantajele pe care le au cei care locuiesc în acest cartier rezidential Domnesti sunt deja bine cunoscute, având în vedere că acest cartier are deja 5 ani de la construire. Astfel, aici poți avea acces la electricitate, gaze, alimentare cu apă, canalizare, internet, tv digital, pază/monitorizare, grădiniță, restaurant, cofetărie, brutărie, sala fitnes, piscină, școală particulară (ultima, incepand cu anul 2014). Ca să nu mai vorbim de lipsa poluării, atât de caracteristică Bucureștiului, de apropierea de natură, de accesul către orice zonă din București dar și posibilitatea de a evada oricând în natură. Prin faptul că este situat la doar 2,5 km pe dreapta de șoseaua de centură, ansamblul Curtea Domneasca poate oferi toate aceste avantaje. Însă, datorită facilităților oferite, dar și dimensiunilor mari ale caselor, acestea au prețuri foarte mari, situate între 3 – 5 sute de mii de euro, prețuri greu de suportat de familiile cu venituri medii.

Dar iată că, începând cu 2013, a apărut o oportunitate, prin care și cei care nu au nevoie de case foarte mari pot cumpăra acum, în partea cea mai frumoasă a acestui cartier (chiar în centrul ansamblului rezidențial), vile superbe, cu o suprafata construita de 150 mp (utilă 120 mp). Astfel, terenul din centrul cartierului, a fost parcelat în 16 loturi, a câte 500 mp, pe care se vor construi vile simple sau duplexuri, care divizate ulterior prin planul cadastral vor ramâne vile cu sprafața utilă de 120 mp și teren 250 mp (adica fix atât cât trebuie pentru a se încadra și în programul prima casa și la TVA 5%). În aceste condiții, o vilă tip D constrută în cea mai “exclusivistă” zonă liberă din ansamblul rezidential Curtea Domnească: în centrul cartierului, va costa 131.000 de euro, la care se adaugă costurile de branșare la utilități și de proiectare aferente.

vedere-out1-big

Ca avantaje importante menționez că și culorile caselor vor fi alese de clienți din cele existente deja în cartier. Interioarele vor fi aceleași cu celelalte case, adică: gresie și faianță în holuri, bai, bucătării, parchet din stejar masiv, scări din stejar masiv, instalații sanitare, conducte polipropilena și pexal, calorifere din tablă, centrală de la una din firmele de renume, obiecte sanitare cuprinse într-un buget.

Este o oportunitate pentru familiile cu venituri medii care visează la o casa într-un cartier rezidențial aflat într-o zonă verde, unde copii pot crește în condiții ideale, unde se pot juca afară, în natură, și unde sănătatea lor și a familiilor lor va avea numai de câștigat.

2 Replies to “Cum să-ți cumperi o vilă ieftină într-un cartier de lux”

  1. Cred că o agenție imobiliară este singura șansă de ați găsi căminul mult visat. E adevărat că sunt costuri suplimentare dar te poți apropia de visul dorit…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *