Gala Blog Friday 2013

gala BFAm fost ieri la Gala Blog Friday 2013. După anunţarea rezultatelor eram decisă să nu merg, dar vineri m-am răzgândit, realizând că am de câştigat dacă merg, chiar dacă nu sunt printre câştigătorii importanţi. Şi întradevăr, mă bucur că am fost, am avut multe de aflat şi de învăţat cu această ocazie, mai ales că a fost prima oară când particip la o astfel de întâlnire legată de activitatea mea din blogosferă.

În primul rând mă bucur foarte mult şi mi-a făcut o reală plăcere să îi cunosc pe o parte dintre ceilalţi bloggeri participanţi la Blog Friday 2013. Începând cu Vali Crintea, cu care am călătorit o parte din drum, şi cu care am apucat să vorbesc mai mult, de fapt el a vorbit, eu mai mult am ascultat, şi am mai reuşit să introduc câte un da aprobator, dar nu prea des 🙂 , la care s-au adăugat toţi ceilalţi colegi, Stefan Sevastre, Mădălin Blidaru şi Popa Teapa, care erau deja acolo când am ajuns eu cu Vali, apoi au venit şi Iuliu Bakcsi, cu care mai discutasem anterior pe Facebook, Spanac, două surori frumoase, deştepte şi talentate Aurora Toma, marea câştigătoare la Blog Friday 2013 şi Cătălina Toma (“sora mea” la capitolul nemultumire legata de premiile primite 🙂 ), Cristian Nicolau care a avut grijă să înregistreze şi să filmeze tot ce era cu adevărat important şi Lucian Branea.
Gala a avut loc la sediul SEO Monitor, unde ne-au aşteptat şase tineri, trei fete şi trei băieţi, extrem de bine pregătiţi şi implicaţi in tot ce a însemnat organizarea Blog Friday 2013 şi de la care am avut multe lucruri de învăţat.
Din partea sponsorilor a fost doar doamna mangaer de la Salterra, sponsor pentru care eu am scris trei articole în cadrul acestei campanii. Am înţeles din discuţiile purtate, care sunt scopurile unui sponsor participant la o astfel de campanie, cum evaluează rezultatele acesteia, care sunt aştepările lui şi cum ar vedea scris un articol căştigător.
Discuţiile au fost demarate de către reprezentaţii SEO Monitor, care au expus rezultatele campaniei, concluziile trase în urma sondajului efectuat asupra bloggerilor şi a sponsorilor şi alte detalii legate de campanaie.
Cu o oarecare întârziere a ajuns şi Marius Călugăru, alias Blogatu, care a început prezentările. După el ne-am prezentat noi, bloggeri, apoi a vorbit sponsorul, mai mult participând la discuţii libere. S-au identificat punctele tari şi cele slabe ale campaniei, cu ajutorul celor de la SEO Monitor, care au întrebat fiecare blogger în parte, la ce campanii le-a plăcut cel mai mult să scrie, ce neajunsuri au constatat, dacă sunt mulţumiţi de desfăşurarea campaniei. Neajunsurile constatate au fost cam aceleaşi, referindu-se în special la lipsa de claritate a criteriilor de jurizare, urmând ca toate acestea sa fie remediate la următoarele campanii.
Reprezentantul SEO Monitor Radu Marcusu ne-a prezentat facilităţile softului care ne va fi pus la dispoziţie în mod gratuit pentru trei luni, care ne va ajuta la optimizarea siteurilor noastre din punctul de vedere al vizibilităţii pe motoarele de căutare în funcţie de anumite cuvinte cheie.
Dupa festivitatea de premiere, am continuat cu socializarea apoi, în jurul orelor 16, ne-am despărţiti cu pupături şi strângeri de mână.
Am furat o poză de la Cristian Nicolau, sper să mă ierte. Sunt şi eu pe undeva pe acolo…

Felicitări organizatorlor campaniei Blog Friday 2013, precum şi tuturor participanţilor.

22 Replies to “Gala Blog Friday 2013”

  1. Orice intalnire este o oportunitate buna de a mai invata cate ceva. Era mai bine daca veneau mai multi reprezentanti ai sponsorilor pentru un schimb de idei.

  2. …era păcat să nu mergi la cat de implicata esti In plus…imi pare bine să “te văd”. In rest …chineză pt mine, dar asa e …cu oamenii boemi. Pupici.

    1. Da, sunt implicata, pentru că astfel invat, evoluez, aflu despre noi oportunitati, cred ca sunt multe avantaje in a fi implicat in asa ceva. Pupici si de la mine!

  3. Indiferent cât de frumoase sunt astfel de întâlniri continui să nu fiu atras de ideea de a scrie advertoriale pentru campanii organizate de intermediari. Dar, na, ăsta-i aproape un fix al meu şi ca orice idee fixă este posibil să fie greşită.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *