Femeia şi maşinile

Blonda-la-volan

Sunt sigură că e uşor de observat, măcar din numele blogului dacă nu altfel, că sunt o biată femeie. Să fi spus doar că sunt femeie nu era suficient din perspectiva subiectului pe care vreau să-l abordez. Cu alte cuvinte azi o să vorbim despre maşini. Da, nici mai mult nici mai puţin decât despre acele obiecte umblătoare, care după umila mea părere sunt constituite dintr-o coaşcă de… tablă banuiesc, au de regulă patru roţi, un volan, nişte scaune şi un portbagaj. În rest… Dumnezeu cu mila. Am auzit odată şi am fost extrem de uimită să aflu că au şi un motor (pe care dacă eu nu l-am văzut niciodată înseamnă că nu există), şi diverse angrenaje cu nume ciudate, imposibil de ţinut minte. Aaaa, şi mai au şi nişte pedale, de regulă trei şi un schimbător de viteze.

Cum ziceam. Sunt femeie, şi ca orice femeie, eu ştiu doar că maşina trebuie sa meargă. Dimineaţa descui maşina, mă urc la volan, nu îmi pun centura, apăs ambreiajul, învârt cheia în contact, aştept să se stingă toate indicatoarele de la bord, sau nu, mai învârt o dată şi pornesc. Nu mă uit niciodată înainte de asta la starea maşinii, la integritatea ei, la cauciucuri să vad dacă nu am vreo pana, nici măcar daca am benzină nu verific. Doamne fereşte să fac vreo pană, habar nu am unde e cricul, unde e roata de rezervă, sau alte scule necesare. Nu ştiu nici măcar că am făcut pană, dacă am făcut. Dacă nu mi se fac semne de către alţi şoferi, merg aşa mult şi bine. Şi, câteodată, chiar dacă primesc flashuri în ochi, mă întreb ofuscată, ce-or avea toţi cu mine?

Ei bine, nenorocirea cea mai mare se întâmplă atunci când am de făcut o revizie, reparaţie, sau altă operaţiune care începe, în mod ciudat, tot cu R, şi despre care eu habaR nu am cu ce se mănâncă. Îmi e groaznic de jenă să mă duc la un service auto. Parcă aş intra într-un club de striptease de exemplu, unde e clar că o femeie singură nu are ce căuta. Nu ştiu cum să mă adresez lucrătorilor de acolo, ce să le spun ca să nu mă fac de râs, unde să parchez maşina, când să le dau cheile, şi dacă să le dau, unde să aştept până mi se comunică…. nu ştiu ce şi dacă trebuie să mi se comunice ceva, dar dacă se întâmplă asta, oricum nu înţeleg absolut nimic, lucru care se vede în mod foarte evident pe chipul meu uimit şi derutat.

Şi bineînţeles că lucrătorii de la service profită de neştiinţa mea din greu. În primul rând că se distrează copios, iar pentru asta nici măcar nu aşteaptă să mă îndepărtez, ci îşi dau coate, la propriu, şi se abţin cu greu să nu se tăvălească de râs. Apoi, evident că mă prostesc cât încape. Îmi umflă devizul, îmi trec în el piese de care nici ei nu au auzit vreodată, îmi pun pe maşină ce piese vor muşchii lor, folosite, sau noi dar de calitate îndoielnică, sau nu mi le schimbă deloc, etc.

car repair garage

Dar toate astea până într-o zi, când talentele mele de femeie au trebuit fructificate la maxim pentru a-mi compensa lipsurile. Am decis că trebuie să fac ceva pentru a nu mai fi pusă niciodată în situaţia de mai sus. Şi cum internetul e prietenul meu cel mai bun, m-am pus frumuşel la taclale cu el şi din vorbă în vorbă, am aflat de site-ul Autoeconom.ro. De la început am avut o senzaţie plăcută de relaxare, doar văzând numele acestui site. Apoi fercirea m-a cuprins în totalitate aflând că Autoeconom te ajută să beneficiezi de preţuri competitive şi calitate sporită în momentul în care îți duci maşina la service.

Chiar şi pentru o femeie, cei patru paşi pe care trebuie să îi parcurgi, sunt extrem de facili şi foarte plăcuţi, pentru că te afli în faţa dragului tău calculator, nu în faţa ochilor iscoditori ai meseriaşului.

În primul rând vei descrie problema maşinii tale, site-ul ajutându-te la fiecare pas, cu opţiuni gata pregătite. Dacă chiar nu o scoţi la capăt, faci o fotografie cu telefonul tău mobil, o pui pe site şi gata, se descurcă ei mai departe.

Apoi încep să curgă ofertele de la service-urile auto. Tu îl alegi pe cel care ţi se pare că e mai potrivit, iar la urmă… asta e partea cea mai distractivă, îi tragi o evaluare service-ului la care ai fost. Să îndrăznească ei să mai râdă… căci vorba proverbului, cine râde la urmă râde mai bine.

Şi toată această selecţie o faci în mod cu totul şi cu totul gratuit, doar completând o cerere de ofertă printr-un formular interactiv. Şi ca să nu mai fiu aşa neştiutoare, tot aici găsesc şi un blog şi o rubrică cu informaţii despre toate acele operaţii cu Rt 1, Rt 2, Rts, Rc şi Rk, asta ca să vedeţi că până şi o femeie poate să le înveţe. Numai că sper ca nimeni să nu mă întrebe ce sunt ele. Faza faină e că serviciul este disponibil online (web și mobil), 24/7. Şi în afară de bani, vei economisi şi timp, pentru că te vei duce direct la service-ul cel mai bun şi cel mai bine echipat pentru a-ţi rezolva problema.

Dacă ai şi tu un service creează un cont şi încearcă gratis toate serviciile timp de 3 luni, fără nicio obligaţie ulterioară! Şi poate îmi voi repara maşina la tine.

3 Replies to “Femeia şi maşinile”

  1. Tiparele misogine nu-mi sunt pe plac. Vreau să-ți mărturisesc că în locația unde îmi desfășor activitatea…femeile sunt in posturi de conducere si foarte bine apreciate….o seară plăcută! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *