Dragoste, Dăruire, Dărnicie

A fost odată ca niciodată un șoricel pe nume Sam. Era mititel, abia trecuse în clasa I-a, și încă nu învățase să scrie și să citească. Știa câteva litere, doar din cele mari de tipar, cât învățase în anul precedent la clasa zero. Avea șoricelul nostru un dar aparte, de a simți pericolul indiferent de motivul acestuia. Ori că apărea pisica casei, ori că venea patronul, orice s-ar fi întâmplat și care aducea cu sine un risc pentru el și familia lui, Sam simțea imediat.

Observând acest talent al lui, părinții s-au gândit să se folosească de el, și îl luau mereu cu ei când plecau după mâncare. De multe ori i-a avertizat Sam că este o capcană în preajmă, sau că acele grăunțe cu un miros apetisant sunt de fapt otrăvite.  Și uite așa patronul și angajații biroului nu mai știau ce să mai facă, ce soluție să găsească pentru a scăpa de ei. Încercaseră toate metodele, dar Sam le depistase fără greș.

sam

Într-o zi. când venea de la școală, șoricelul nostru a observat, căci spiritul lui de observație era extrem de bine pus la punct, o hârtie pe un birou, pe care erau scrise trei litere mari, de tipar DDD. De fapt aceeași literă, repetată de trei ori. Culmea era că D era una dintre literele învățate de el. Și a stat micul Sam să se gândească. Ce o fi însemnând acel DDD? Nu mai văzuse niciodată combinația respectivă de litere.  Pe restul foii mai erau și alte cuvinte scrise, dar el nu a reușit să le descifreze ca să poată întelege totul. Flerul lui imbatabil îi spunea că e ceva de care ar trebuie să se teamă, că acea hârtie reprezintă un pericol, dar nu știa cum să le spună alor lui, pentru că nu avea nicio explicație.

Ca să încerce să se lămurească se duse la prietenul lui Grișa, un gândăcel cu 2 ani mai mare ca el, care știa să citească. Îl întrebă deci, ce crede că pot să însemne cele 3 litere și dacă poate citi cele scrise pe hârtie. Grișa se duse în noaptea următoare în birou, dar fiind întuneric beznă el nu putu să citească nimic. Sam îi spuse atunci să se ducă a doua zi, pe lumină, dar lui Grișa îi era tare frică de lumina zilei și nu îndrăzni.

Negăsind nicio soluție, soricelul nostru le spuse totuși părinților lui problema. Aceștia, încrezători în talentul lui Sam de a depista pericolul, alarmară și celelalte familii de șoricei din clădire, și chiar pe cele de gândăcei. Se întâlniră cu toții ca să găsească explicația celor 3 D. O șoricică tânără și frumoasă, romantică până peste mustăți spuse că nu trebui să-și facă nimeni probleme pentu că ea știe ce înseamnă cei trei de D. DRAGOSTE DĂRUIRE DĂRNICIE, și prevăzu că va urma o etapă minunată în viața lor, când oamenii n-or să-i mai fugărească cu mătura, n-or să mai pună capcane, ci îi vor iubi și îi vor hrăni cu tot ce au ei mai bun în frigider.

Toți șoriceii și gândăceii rămaseră interziși. Este posibil așa ceva? Dar mâța, întrebă unul mai dezghețat, și ea ne va iubi? Desigur zise șoricica, ea va fi cea care va avea grijă de noi, ne va păzi și îngriji cu dăruire.  Familia lui Sam încercă să le explice că poate nu va fi chiar așa, că e mai bine să se păzească, dar nimic nu mai putea opri uralele celorlalți locatari ascunși ai clădirii. Și se gândiră să iasă cu toții de prin ascunzători cu pancarte pe care scriseseră DDD, ca să le arate și ei locatarilor dragostea lor.

1398435_314292435366331_759405390_o

Exact atunci intrară specialiștii de la DDD. Patronul sunase cu o zi înainte la numărul de telefon 0219662, și ceruse ajutor. Nu se mai putea trăi așa. Șoriceii aia chiar erau imposibil de biruit. Stabilise cu firma deratizare ca au nevoie absolut urgent de cea mai serioasă deratizare , însoțită de un bună dezinsectie și o necesară dezinfectie. Iar compania DDD a găsit cea mai bună metodă adecvată biroului respectiv și anume montarea de capcane cu DDD, pentru a scoate din unghere toti dăunătorii. Și uite așa Sam cel plin de fler, a făcut o greșeală capitală, culmea e că a făcut asta intuind corect pericolul, fără să-și dea seama însă că era o capcană.

casa verde

Cu alte cuvinte la așa șoricei așa specialiști. I-au scos pe toți afară și apoi a fost floare la ureche să-i combată cu metode ecologice, care nu au afectat nici mediul și nici pe cei ce lucrau acolo. Au stabilit apoi cu patronul firmei că având în vedere că gestionarea eficientă a dăunătorilor nu este un eveniment singular ci un proces, să colaboreze în continuare pentru păstarea rezultatelor deja obținute, și menținerea șoriceilor și a altor dăunători la locul lor.

Aceasta a fost povestea lui Sam, iar voi dacă mai întâlniți vreun șoricel care întreabă ce înseamnă DDD, spuneți-i că DRAGOSTE DĂRUIRE DĂRNICIE. Căci așa își îndeplinesc misiunile cei de la firma de deratizare DDD.

 

 

4 Replies to “Dragoste, Dăruire, Dărnicie”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *