Greierele şi furnica

Era o vară caldă şi frumosă. Aproape ca iarna de până acum câteva zile 🙂 . Într-un mic muşuroi de la marginea unei poieni plină de flori locuia furnica. Harnică furnica noastră, nevoie mare. Toată ziua Aduna şi Aduna, ca să aibă rezerve pentru la iarnă când (se presupune) că ar fi trebuit să fie frig şi multă zăpadă, şi nimic de-ale gurii să nu mai fie de găsit.

Nu departe locuia un greiere. Era foarte talentat greieraşul. Mereu îl invitau prietenii şi cunoştinţele pe la nunţi, botezuri, cumătrii, să cânte şi toată lumea îl lăuda şi îl aplauda. El era foarte fericit şi cânta şi pentru cei care îl invitau dar şi singur pentru propria lui bucurie. De mâncare era din belşug peste tot, iar el ducea o viaţă minunată fără să-i lipsească nimic.

Mai încolo, înspre toamnă, se întâlniră amândoi nas în nas. Furnica căra o monedă de 50 de bani mai mare decât ea, chinuindu-se rău de tot să nu o scape. Că dacă ar fi căzut peste ea, numai bine nu i-ar fi fost. Greierele însă se întorcea de la o nuntă. Era vesel, mai şi şpriţuise el ceva acolo, cântase toată noaptea şi acum mergea fericit spre casă.

– Ooo, doamna furnică, ce mult mă bucur să vă văd. Arătaţi foarte bine, doar un pic cam obosită, puţin palidă şi cam nearanjată. Şi ce e cu moneda aia grea pe care o căraţi?

– Şi eu mă bucur să te văd, greieraşule. Sunt cam obosită întradevăr că toată vara am muncit ca să am la iarnă tot ce am nevoie. Dar tu arăţi chiar foarte bine. Cu moneda? Ce să fie… uite am fost şi mi-am ridicat o mică parte din cashbackul de la Adună.ro, că toată vara am adunat, şi de câte ori mă duc la bancă aduc câte o monedă, că doar atât pot eu căra. Dar mă duc de vreo 10 ori pe zi, că tu ştii că eu nu pot să stau degeaba.

aduna

– Dar de ce ai tu atâta grijă pentru ce va fi la iarnă? zise greierele mirat. Ce importanţă are asta? Important este ce faci acum şi cât te bucuri de ziua de azi… Tu nu ai auzit de Carpe diem? Eu asta fac, mă bucur de fiecare minut pe care îl trăiesc acum, la iarnă voi vedea.

– Bine măi greieraşule, tu vezi-ţi de distracţia ta eu o să adun în continuare bani, mâncare şi tot ce o să am nevoie la iarnă, şi o să o dau atunci pe Carpe diem.

Se despărţiră ei bucuroşi, fiecare urmându-şi calea. Şi nu peste mult timp veni iarna. Dar iarnă frate, nu glumă. Cu frig de crăpau pietrele, cu zăpada cât casa, cu un vânt de te lua pe sus dacă scoteai nasul sau antenele pe afară. Şi bietul greiere era vai de el. Dezbrăcat, flămând, îngheţat, răcit de nu mai putea cânta pe nicăieri, era disperat şi nu a găsit altă cale decât să se ducă să bată la uşa muşuroiului unde locuia furnica.

Şi iată că uşa se deschise, şi în prag apăru FURNICA. Frumoasă, elegantă, machiată, coafată, cu manichiura şi pedichiura făcută la toate mâinile şi picioarele ei nenumărate, încât greierele crezu că are vedenii. Din casă se auzea în surdină o muzică divină, un miros de scorţişoară de la plăcintele cu mere din cuptor se revărsa pe uşă,  iar căldura se blocase cu mâinile şi cu picioarele în tocul uşii ca nu cumva să o dea cineva afară, în gerul acela, forţat.

Se priviră lung unul pe celălalt. Cuvintele nu mai erau necesare. Fiecare ştia cu precizie ce are de spus celălalt. Şi atunci furnica îl invită înăuntru. Luă laptopul îl deschide pe pagina Aduna.ro şi ii spuse greierului:

– Chiar acum o să-ţi faci cont aici. Apoi te conectezi, intri pe site-urile magazinelor favorite, de haine în primul rând, că de ele ai nevoie urgent, faci cumpărături şi beneficiezi de cashback. Totul într-un singur loc, pe ADUNA.ro. Plăteşti, că bani ai adunat tu de pe la nunţi, cu cardul, prin transfer bancar sau ramburs şi aduni cashback orice metoda de plata ai alege. Dar ai grijă să finalizezi tranzacţia on-line.

Apoi promovează şi tu site-ul Aduna.ro pe Facebook sau trimiţând email prietenilor tăi şi câştigi 5% pe viaţă din venitul generat de prietenii recomandaţi. Cum voi câştiga eu de acum din tot ce vei cumpăra tu. Şi e şi firesc, că fără mine ai fi murit de frig şi foame acum iarna.

Şi după ce că eşti un puturos mai ai şi noroc 🙂 . Uite ce promoţie frumoasă ai prins, căci în perioada 20 ianuarie – 3 februarie 2014 pentru că eşti utilizator nou înregistrat primești automat 10 lei în cont. Şi la iarnă o să-ţi fie şi ţie la fel de bine cum îmi e mie acum. Şi, poftim, ia o bucată de plăcintă cu mere că eşti rupt de foame.

Tu ce alegi? Să aduni ca furnica toată vara, comision cu comision, la fiecare cumpărătură în magazinele online afiliate, şi apoi să o duci mai bine, cu rezervele create pe Aduna.ro? Sau să pierzi vremea şi să-ţi cheltui banii prin magazine, fără să primeşti nimic înapoi din ceea ce ai cheltuit, şi apoi, când vin vremuri mai grele să nu ai nicio rezervă?

Poţi învăţa şi tu să faci banii să se întoarcă la tine, făcându-ţi cât mai repede un cont pe Adună.ro. Mai ales acum cu promoţia asta extrem de atrăgătoare. Şi furnica va fi mândră de tine. Să tot Carpe diem apoi 🙂 .

10 Replies to “Greierele şi furnica”

  1. Îmi place cum… aduni cuvintele. Sper să ai și ceva în cămară, pentru efortul depus și “Carpe diem”-ul să-ți fie…de bine. 🙂

  2. Eu cred că au venit de ceva timp și este trist ca o parte din cenușiul materiei ce o deținem în partea superioară a corpului, să o transformăm în cenușă… advertorială

    1. Nu sunt de aceeasi parere. Advertorialele stimuleaza imaginatia si pun la treaba acea materie de care vorbesti. Atata vreme cat nu sunt singurul mod de manifestare a ei, si exista si alte genuri de creatii, chiar nu vad unde este problema.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *