Shopping cu Mr. Mart

logo (1)

Eu sunt puțin mai atipică. Îmi plac lucrurile noi, deosebite și cele făcute invers. Dacă toată lumea merge pe o cale și mai are și pretenția că e verificată și deci sigură, eu cu siguranță o voi lua pe alături, chiar și pe arătură dacă e cazul, numai să nu urmez calea mult prea bătătorită de toți ceilalți pași. Îmi place să am calea mea, așa cum o văd și simt eu, așa cum mi se potrivește mie. Când majoritatea scrie de exemplu, în cazul unui advertorial despre un site de anunțuri, povestind cu lux de amănunte cum se intră și cum se iese de pe site, eu scriu… o poezie. Și dacă nu mi se pare suficient, mai reinventez și o fabulă, cu greierele și furnica de exemplu, sau o poveste cu Albă ca Zăpada și Cenușăreasa la un loc, sau de ce nu, scriu despre mine, adică despre faptul că sunt puțin mai atipică…  Cu alte cuvinte, am scris un paragraf și m-am și întors din punctul din care am plecat 🙂 .

mr. mart 3

Dar ca să revenim la lucrurile făcute invers. Sper că nu vă duce gândul la cine știe ce prostii… vorbim aici de lucruri serioase. Dar, să vă dau un exemplu.  Ai nevoie de o menajeră. Că până acum ai fost doar tu aia care utiliza cu mult elan creator mătura și fărașul, cârpa de șters praful, mopul și găleata, și multe alte instrumente de care te lovești pe la toate colțurile casei. Și dacă nu te lovești de ele te lovești de mizeria adunată prin acele colțuri. Deci n-ai de ales. Cum procedezi? Majoritatea se apucă să caute pe n site-uri, anunțuri date de menajere. Caută câteva zile, e foarte posibil să le scape unele dintre ele, pentru că e greu să desoperi toate site-urile care conțin așa ceva, apoi vad că o parte din anunțuri sunt expirate, la altele nu răspunde nimeni la telefon, altele sunt vădit postate cu intenția de a frauda, și realizează că au pierdut câteva zile degeaba, problema lor fiind tot nerezolvată.

Ei bine, eu nu aș face așa. Ci taman invers. Adică aș preferă să fac o licitație inversă. Cum adică nu există așa ceva? Ba foarte există, dar numai pe Mr. Mart. Să nu ziceți că nu ați auzit de Mr. Mart. Este vorba despre o nouă platformă de shopping online. Dar să revenim la menajera noastră viitoare. Cum aș face eu să dau de ea pe Mr. Mart? Nu aveți idee cât de simplu e. În primul rând îmi fac un cont. Știți foarte bine că nicăieri nu funcționează nimic dacă nu ai cont. Mai ales dacă ești bărabat și-ți cauți menajeră, pardon soție. Apoi m-aș apuca și aș descrie frumușel, într-un formular dat, ce caut eu cu atâta ardoare. Primul de completat este titlul, apoi e nevoie de o descriere detaliată a ceea ce se dorește, categoria în care se încadreaza anunțul,  câți bani sunt dispusă să dau, adică bugetul, zona unde locuiesc și unde ar trebui să-și desfășoare activitatea menajera, perioada de valabilitate a cererii și eventuale fotografii care se pot încărca în zona de documente.  Cei interesați au astfel posibilitatea de a-mi face oferte relevante pentru cererea mea. Faza faină e că platforma pune la dispoziția celor care își oferă serviciile sau produsele un sistem avansat de filtre care să îi alerteze în momentul în care există cerere pentru oferta lor. Deci toate menajerele din univers vor ști de cererea mea. Sper să nu mă trezesc cu vreo marțiană. În cel mai rău caz cu o tailandeză, ca măcar unii din familie să fie fericiți. Cei care erau și până acum de fapt.

mr. mart 4

Dar nu e doar atât. Lucrurile sunt mult mai simpatice în realitate. În afară de faptul că îți plasezi anunțul și chiar și obții oferte relevante, poți să și câștigi prin sistemul de puncte sociale. Mai ales că știu că îți place la nebunie să share-uiești pe Facebook de exemplu și să dai și să primești like-uri. Astfel Mr. Mart îți permite să îți promovezi anunțurile, indiferent că sunt de cumpărare sau de vânzare, pe cele mai importante cinci rețele sociale Facebook, Twitter, Google+, Pinterest si StumbleUpon, primind în schimb puncte sociale în contul de user. O să mă întrebați, dar ce să fac eu cu punctele alea? Pai poți să faci două chestii faine. Una să-ți promovezi anunțurile pe platforma Mr. Mart, în așa fel încât să fie cât mai vizibile și să sporești șansele de a găsi ceea ce îți dorești. Apoi, îți poți cumpara produse din Magazinul cu Puncte Sociale. Adică cumperi și nu dai niciun ban, ci doar folosind acele puncte sociale acumulate în contul tău. Asta este visul oricărui om, să cumpere fără să scoată niciun bănuț din buzunar… nu? Cu alte cuvinte like, share, tweet = puncte sociale. Super tare. Studiind cu atenție platforma am mai descoperit o șmecherie. Dacă nu ai destule puncte sociale ca să îți poți promova anunțul așa cum dorești, sau ca să poți cumpăra un anumit produs, poți apela la ofertele speciale. Mai precis, dai share la videoclipurile de pe site și primești de trei ori mai multe puncte sociale. Simplu, nu?

mr. mart 5

Eu mi-am găsit menajera visurilor mele cu ajutorul lui Mr. Mart. Și nu e femeie ci e un bărbat. Există cuvântul menajer? Nu cred, deci va trebui să-i spun altfel. Încep să cred că Mr. Mart este nu doar o nouă și inventivă platformă de shopping ci și una de dating 🙂 .

Articol scris pentru campania CUMPERI SI VINZI CE-TI IMAGINEZI, SHARE-UIND de pe Blogal Initiative Bucuresti.

4 Replies to “Shopping cu Mr. Mart”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *