Despre credite bancare

Nu știu dacă voi ați apelat la credite bancare până acum, dar eu am avut de-a lungul timpului toate genurile de credite posibile. De la credite ipotecare sau imobiliare, pana la credite de consum sau pentru nevoi personale, credite auto, etc. Ultimul credit pe care tocmai l-am terminat de achitat a fost pentru niște mobilă luată de la un hipermarket. A fost destul de convenabil, pentru ca la o valoare a bunurilor de 4300 lei am dat înapoi într-un an de zile cca. 4700 lei.

De regulă cei tineri apelează la astfel de soluții pentru a-și achiziționa o casă, o mașină sau diverse alte bunuri. Ceea ce îi împiedică însă, de cele mai multe ori, este nivelul venitului lunar, care nu le permite o rată suficient  de mare pentru a-și cumpăra o locuință de exemplu, chiar dacă perioada de creditare se întinde spre maximul ei, chiar 30 de ani. Problema e de fapt alta. Să zicem că îți ajunge venitul lunar și obții creditul. Îți cumperi casa mult visată. Ce fericirea mai mare ca acesta poate fi? Dar vine vremea plății ratelor. Siguranța jobului e de cele mai multe ori precară. Mai apar și copii, cheltuielile familiei cresc, veniturile de multe ori însă scad. Chiar dacă reușești să plătești totul la timp, cu mari eforturi și constrângeri, stresul că poate mâine n-o să mai reușești asta te poate măcina.

Care este atunci soluția? Dimensionarea corectă și realistă a nevoilor de locuit sau de altă natură, apelarea deci la credite pe care să le poți duce. Asta este în favoarea propriei persoane, care nu mai suportă stresul că nu va mai putea plăti, a băncii care își primește banii la timp, fără cheltuieli suplimentare de recuperare, dar și a economiei în sine, a căror motoare merg turate normal fără apăsări de pedală exagerate și fără opriri bruște, care în timp îi uzează mecanismele.

6 Replies to “Despre credite bancare”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *