Întâmplări cu Farmec

Este cumplit să ai de-a face cu cineva care miroase puternic a transpiraţie. Dar şi mai cumplit este să miroşi tu însuţi aşa. Să stai tu liniştit şi relaxat, după ce te-ai agitat ca un pepsi să rezolvi tot ceea ce era urgent şi, dintr-odată să simţi un vag miros, care devine din ce în ce mai intens, de transpiraţie din aia adâncă, care îţi face nasul să devină cârn deşi e drept, sau chiar să vireze brusc la dreapta sau la stânga, în funcţie de situaţie. Te uiţi mirat în jurul tău. Nimeni. Şi atunci te loveşte revelaţia. TU, chiar tu eşti sursa modificării azimutului spre care tinde nasul tău de regulă. Ajungi la baie din cel mult 3 paşi, indiferent care este distanţa reală, te speli, te dai cu deodorant antiperspirant Gerovital H3 Splendide de exemplu şi fericirea îţi revine iar pe chip.

Deodorante_grup

Între timp realizezi cât de mult urăşti mirosul de transpiraţie. Aproape că nu suporţi să pui mâna nici pe sticla de apă, când o scoţi din frigider vara, şi transpiră instant. Te gândeşti, brrr, oare miroase? Mai bine nu încerc să-mi apropii nasul de ea. E mai sigur.

Eu am noroc. Nu transpir prea mult iar mirosul transpiraţiei mele este aproape inexistent. Eram acum câteva luni la sală, tocmai ce-mi terminasem ora de sport şi eram la vestiar pregătindu-mă să mă duc la duş, când mă întâlnesc cu o amică care, apropiindu-se de mine, mă întreabă mirată.

– Dar tu ţi-ai turnat apă în cap?

– Nu. îi răspund eu. Sunt transpirată, ce ai? Nu e normal să fiu, dacă tocmai mi-am terminat şedinţa de fitness?

– Ba da, e normal. Dar e normal să şi miroşi atunci. De ce nu miroşi?

– Păi nu miros că nu miros. Ce vrei, să mă dau cu deodorant cu miros de transpiraţie ca să fii tu fericită? Şi am izbucnit amândouă în râs.

farmec

Problema poate fi însă mult mai delicată de atât. Sunt persoane care miros continuu a transpiraţie, dimineaţa la prima oră sau seara înainte de culcare. Atât de mult s-au obişnuit cu mirosul propriului corp, încât nu-şi mai dau efectiv seama de ravagiile pe care le produc în jurul lor. Toată lumea ajunge să-i evite şi ei nu înţeleg de ce.

Ceva de genul asta am avut eu de suportat acum câţiva ani când lucram într-un birou care avea şi secretariat, iar în acel secretariat vieţuia o doamnă care emana permanent un miros constant dar cumplit de transpiraţie. Când intrai acolo, mai ales daca erai nou prin zonă şi neavizat, în secunda în care deschideai uşa aveai senzaţia că cineva te-a lovit în moalele capului cu o bâtă. Te comportai dintr-odată ca şi cum ai fi tras o băută sănătoasă seara trecută. Cei avizaţi însă, înainte de a-şi face curaj să intre, luau o gura zdravănă de aer, intrau val vârtej gesticulând ca să arate cât de în întârziere sunt, şi intrau la noi dând aerul afară uşuraţi.

Foarte neplăcut era că ea mai era obligată să intre şi pe la noi să ne mai aducă câte o cafea. Făceam tot posibilul să nu stea prea mult, dar oricât de puţin ar fi stat tot era prea mult. Mirosul rămânea în urma ei ca o trenă de mireasă. Ştiu că nu e cea mai fericită comparaţie. Dar  trenă din aceea de zeci de metri, de care oricât ai trage nu te mai ajunge din urmă, trenează deci în urma ta.

cafea cu farmec

La un moment dat am avut un control de la nişte organe abilitate. Doi domni tinerei, noi două domnişoare, atmosferă de lucru plăcută deci 🙂 . La intrarea în secretariat au fost năuciţi desigur şi ei de mirosul locului. Intrând la noi părea a fi miros de flori de câmp, deşi doamna tocmai îşi plimbase trena pe la noi. Oricât am aerisit noi, tot se mai simţea. După un timp, când mirosul le-a revenit după şocul de dincolo, au sesizat un vag miros neplăcut. Iar unul dintre ei, mai delicat din fire, ne-a întrebat direct:

– Domnişoarelor, dar voi cu spălatul nu prea….

Ne-am făcut amândouă verzi albastre şi am decis, după plecarea organelor 🙂 , să rezolvăm problema definitiv. I-am scris un bilet doamnei, în care i-am spus că miroase ca un tomberon neridicat de secolul trecut şi i-am sugerat să foloseasca multă apă şi săpun în fiecare dimineaţă şi apoi să aplice cu dărnicie produse antiperspirante Gerovital H3 prof.dr. Ana Aslan. Şi ca să fim sigure că aşa o să facă i-am pus în sertar şi un deodorant antiperspirant Gerovital H3 Natural, despre care ştiam sigur că este extrem de eficient.

Ei bine, nu ştiu dacă mă credeţi, dar din ziua aceea femeia nu a mai mirosit niciodată a transpiraţie. Absolut niciodată. Nici după câţiva ani, când, întâlnindu-mă cu ea, nu am simţit nimic anormal. Însă ea m-a întrebat.

– Zi-mi şi mie. Chiar atât de tare miroseam? Te rog să mă crezi că eu nu simţeam nimic. Deodorantul acela chiar e minunat. L-am folosit multă vreme. Acum prefer alte arome, deodorant antiperspirant Gerovital H3 Sensitive şi deodorant antiperspirant Gerovital H3 Fresh. Ar fi trebuit să-mi spuneţi mai devreme, şi mai delicat.

umbrle de la farmec

Da, am fi putut să fim mai delicate, dar la ce am tras noi atâta timp, nu ar fi avut niciun Farmec aşa.

Articol scris pentru proba a doua a competiţiei Spring SuperBlog 2014.

 

10 Replies to “Întâmplări cu Farmec”

 1. Fiecare avem un miros specific. Acesta deriva din alimentele ce le consumăm, medicamentele administrate și din fondul genetic al fiecăruia. Prietenii noștri de la farmec.ro ne sunt tot timpul alături și le mulțumim…și ție pentru frumoasele aprecieri la adresa acestora. 🙂

  1. Asa este, dar nu despre acel mirosul specific al fiecaruia este vorba ci de cel de transpirati0, care poate fi mult mai deranjant. Multumesc Kristi.

 2. Buna dimineata !
  ” Mirosul “puternic de TRANSPIRATIE
  este EMBLEMA celui ( celei ) care-l emana ! 🙂
  Ca sa nu mai lungesc vorba, inseamna LIPSA DE BUN-SIMT !!! 🙂 🙂
  Dar nu pentru asta te vizitez acum ci pentru
  a-ti ura o PRIMAVARA de basm !!! 🙂 🙂 🙂
  http://youtu.be/3EXNQf7TkN0
  Cu stima,
  Aliosa.

  1. E foarte posibil, asa ziceam si noi de acea doamna, dar dupa ce a inceput sa se spele cum trebuie si sa foloseasca antiperspirantul potrivit nu a mai mirosit… deci… era de la nespalare nu de la dereglari 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *