Câte ceasuri au zilele?

Am aşteptat un ceas. Şi mi s-a părut o veşnicie. Cât durează un ceas? O să răspundeţi râzând că 60 de minute. Nici mai mult nici mai puţin. Cât durează o zi? Exact 24 de ore? Câteodată nu simți deloc așa. Fiecare oră, fiecare zi au pentru mine o durată diferită. Şi nu aşa doar puţin, ci foarte diferită. Şi sunt sigură că şi pentru voi e la fel. Aşa că nu încercaţi să mă luați de sus, adică o astfel de banalitate ştie şi un copil. Da, poate, pentru un copil orele chiar sunt la fel … foarte scurte, pentru că el e tot timpul activ, aleargă, se joacă, vorbeşte, of ce mai vorbeşte, plânge sau râde, câteodată amândouă în acelaşi timp…pur şi simplu trăieşte fiecare minut.

La noi ceilalţi, adulţiii, lucrurile nu mai sunt aşa de simple. Când ne este bine, suntem fericiţi, împliniţi, trăim mult aşteptatele clipe de vis alături de cei dragi, timpul învaţă brusc să zboare. Şi uită să se mai oprească, sau măcar să o lase mai încet. Ne simte că suntem nerăbdători să trăim clipă după clipă şi ne face pe plac. Deşi ne costă. Ne trezim rapid că e gata, s-a sfârşit. Fericirea nu e veşnică. Trece, şi trece fantastic de repede.

În schimb tristeţea, suferinţa dau altă valoare orelor și zilelor. Şi altă compoziţie. Din uşor şi superficial timpul devine brusc greoi şi imobil, din luminos devine întunecat, din sprinten devine lent şi împiedicat. Şi se asterne obosit lângă noi să ne ţină companie, şi uită să mai plece. Suferă împreună cu noi ore, şi alte ore, şi devine zile sau mai ales nopţi, săptămâni.

Când ești foarte ocupat zilele îți par extrem de scurte, cele 24 de ore nu îți mai sunt suficiente. Ai vrea să poți trage de ele, să le întinzi exact ca pe un elastic, dar nu ai cum. Ai vrea să faci totul în același timp, dar, chiar dacă se spune că timpul este doar un concept inventat de om, el curge totuși implacabil, și doar percepția noastră este cea care diferă.

În realitate, el timpul, este tot ce avem. Şi am soluţia cea mai potrivită pentru a învăța să-l apreciem corect, la justa lui valoare. Nu ai cum să nu iubeşti timpul când în lume există ceasuri precum acest minunat Ceas Seiko ASTRON SAST003G GPS Solar. Este atât de frumos și de elegant încât va înnoblia mâna oricărui bărbat.

ceas seiko

Este un ceas japonez care face parte din colecția Astron, are ecran analog iar geamul este din safir. Safirul este un material foarte dur și cu un grad de transparență ridicat, realizat din cristalizarea oxizilor de aluminiu la temperaturi extrem de ridicate. Chimic, safirul sintetic este identic safirului natural folosit în industria bijuteriilor, diferența fiind făcută de agenții coloranți care dau pietrelor diferite nuanțe. Pe Scara lui Mohs, care indica duritatea mineralelor de la 1 la 10, unde 1 este cel mai putin dur iar 10 cel mai dur, safirul ocupa poziția 9 (diamantul este pe poziția 10). Safirul este utilizat de toate mărcile de ceasuri de prestigiu la cel putin unul dintre modelele sale. Mecanismul său Calibru 7×52 este de tip quartz. Ceasul este rezistent la apă până la 10 atm.  Carcasa lui este din titan și ceramică iar brățara numai din titan. Ca funcții dispune de: calendar perpetuu până în februarie 2100, dată, iluminare, GPS, dual time, baterie solară și este antimagnetic. Bateria sa este reînărcabilă, precizia  mecanismului fiind de  +/-15 secunde pe luna (fără a primi semnal atomic și temperaturi 5 ° C și 35 ° C), 1 secunda la 100 000 ani (cu semnal atomic).

ceas davosa

Da, ele, ceasurile s-au inventat pentru a ne face să le iubim, pe ele şi timpul măsurat cu atâta precizie şi eleganţă. Iar dacă ceasul acela este un Ceas Davosa VINTAGE RALLYE PILOTS 16100846 Cronograf cu atât mai mult avem toate motivele să ne îndrăgostim de el. Şi ne vom îndrăgosti. Pentru că este elvețian și face parte din colecția Vintage Rallye Pilots. Este dotat cu display analog și mecanism automatic elvețian și cu un minunat cadran de culoare albă și geam safir. Are carcasa rotundă din oțel inoxidabil și curea de piele. Dispune de cronograf, cronometru și dată.

Aceste superbe ceasuri le poți găsi pe Watchshop.ro și ai o mulțime de motive să devii clientul lor.

logo (2)

 • WatchShop îți pune la dispoziție mai multe filtre pentru fiecare categorie care te vor ajuta să găsești mai ușor exact ceea ce îți dorești
 • Poți vedea oricând stocul de produse în timp real
 • Poți comanda fără să ai nevoie de un operator
 • Vei primi notificări prin SMS despre starea comenzii tale
 • Suport din partea echipei WatchShop pentru orice nelămuriri
 • Preluarea rapidă a comenzilor
 • Newsletter periodic cu promoțiile nou apărute
 • Discount-uri și implicarea în comunități
 • Posibilitatea de a face cadouri celor dragi în vouchere
 • Wishlist
 • Recomandări de accesorii compatibile cu produsul cumpărat
 • Posibilitatea de a vă fi aduse produsele care nu există în ofertă, și asta la cel mai mic preț posibil
 • Metode diferite de plată, plata cu card online, plata la sediu, prin ordin de plata sau ramburs
 • Controlul exact al costurilor de transport

Trebuie să am și eu un astfel de ceas. Şi zilele vor avea exact atâtea ore câte voi avea eu nevoie.

 

10 Replies to “Câte ceasuri au zilele?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *