Covera, ajutorul grădinarilor

A fost odată un mic grădinar. Abia dacă avea vreun metru înălțime, fiind de fapt unul dintre piticii din povestea cu Albă ca Zăpada, care după ce aceasta  s-a trezit din somn și a plecat cu prințul la palat, a rămas la căsuța piticilor și s-a apucat de grădinărit. Îi plăceau așa de tare legumele proaspete dar și florile care îl îmbătau cu parfumul lor încât s-a apucat imediat de treabă. Mai ales că era primăvară și toată natura reînvia, trezind în el bucuria și plăcerea de a lucra cât e ziua de lungă, afară în grădina cea verde.

Și câte nu erau de făcut în grădină în acest minunat anotimp. Trebuia să adune frunzele uscate căzute astă toamnă, să grebleze toată grădina, să curețe copacii, să îi sape la rădăcină, să planteze semințe de flori și de legume. E drept că la treburile legate de copaci îl mai ajutau veverițele și păsările, mai ales ciocănitorile care curățau fiecare viermișor de sub scoarța copacilor. La adunatul frunzelor veneau să-l ajute multe animăluțe din pădure, căprioarele și iepurașii fiind primii întotdeauna. Unde aceștia nu mai reușeau intervenea cu putere vântul și mătura absolut tot ce mai rămânea.

Dar când veni vorba de semințele de flori și legume lucrurile au devenit mult mai complicate. Avea nevoie de un ajutor pe măsură, unul cât mai apropiat de natură, cu semințe curate și de cea mai bună calitate, pentru ca el să obțină cele mai minunate flori și legume. Și după ce a întrebat toți locuitorii pădurii unde poate găsi semințele de care avea nevoie a aflat că numai la Covera trebuie să se adreseze fiind cel mai bun ajutor posibil pentru el. A cumpărat semințe de toate felurile de acolo, de castraveți, de morcov, de ceapă, de ridichi, de salată, și câte și mai câte, dar și de plante aromatice cu care urma să desăvârșească gustul mâncărurilor lui. Și cum îi plăceau la nebunie roșiile a ales mai multe feluri de seminte rosii, de toate soiurile. Dar cel mai mult își dorea să aibă Roșii cireașă, pentru că erau mici ca și el și nemaipomenit de dulci, acestea fiind totodată foarte productive și total nepretențioase. Dar când a văzut pe site-ul Covera.ro Seminte de rosii para galbena, i se făcu o poftă nebună, visând la aroma lor minunată. Aceste roșii în formă de pară sunt un soi timpuriu, rezistent si productiv, așa că piticul nostru s-a bucurat că nu va avea mult de așteptat până la prima salată. Ambele soiuri de roșii au reducere 17% din preț, așa că bucuria a fost cu atât mai mare.

cherry-tomato-1_4037

 

 tomato-yellow-pear_4038

Dar cum piticul nostru avea mult drag de flori și îi plăceau în mod special florile de primăvară atât de diafane și cu parfum de vis, a căutat repede bulbi narcise și a găsit o minunăție de Bulbi narcise Double mix Holland Park care fac parte din soiul de narcise Double, bătute cu un rând suplimentar de petale.Tulpinile înalte și florile plăcut parfumate fac deliciul acestor flori superbe. Ca un pitic grădinar ce era, el știa foarte bine că narcisele sunt rezistente și mai putin pretențioase la condițiile de mediu sau la calitatea solului, motiv pentru care bulbii rezistă peste iarnă în pământ, fiind mult mai ușoară astfel întreținerea lor de la an la an.

narcise-double-mix_14246

Acum că avea tot ceea ce îți dorise piticul era foarte fericit că va avea o recoltă bogată și va mânca tot anul legume bune și gustoase. Dar pentru că animăluțele din pădure îl ajutau mereu la treabă el va împărți cu ele toate bunătățile obținute. Iar pentru Covera a păstrat toate gândurile lui de mulțumire.

12 Replies to “Covera, ajutorul grădinarilor”

  1. Daca vii cu d-astea imi iau casa la tara…si-mi iau salopeta ”redneck” 🙂 Acum, pe bune, chiar mi s-a facut pofta de o casuta si o gradina cu flori…. si una de legume… si… o sa-mi cumpar seminte de la Covera

  2. Da’ vrei una numai pe parter? Si cu vecini buni care n-asculta manele? Si care nu sar gardul sa smulga florile rasarite din semintele de la Covera? Hai, ca poate niste rosii merita date de reclama:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *