Oricine poate fi constructor

Au fost odată ca niciodată trei purceluși veseli și jucăuși. Toată ziua cântau, dansau și se veseleau fericiți. De un singur lucru le era lor frică, de lupul cel rău. Într-o zi de primăvară s-au gândit că ar trebui să-și construiască și ei câte o căsuță, ca să aibă unde se odihni după atâta joacă și unde lupul cel rău să nu-i poată ajunge. Și uite așa au devenit toți trei constructori.

Primul dintre ei și-a ridicat căsuța cumpărând materiale de la un magazin din satul vecin. A cărat materialele cu roaba, le-a descărcat în curte și s-a apucat repede de construit ca să nu vină lupul. Când a fost gata, iaca și lupul la ușă…

–        Dă-mi drumul să intru, purcelușule, zise el.

–        Nu-ți dau drumul că vrei să mă mănânci.

Și se puse lupul pe suflat până n-a mai rămas nimic din biata căsuță. Purcelușul însă, fugi repede la frățiorului lui și se ascunse în casa construită de el. Acesta își ridicase casa cu multă îndemânare, folosind materiale de construcție de la un supermarket din oraș. Materialele i-au fost aduse cu mașina toate odată, și până să termine el de construit vulpea cea șireată i-a furat un sfert din ele. Așa că, acea căsuță nu era foarte rezistentă. Când veni lupul, se întâmplă exact la fel. Suflă cu putere și pereții zburară în toate direcțiile.

Pureclușii au dat fuga la al treilea dintre ei. Acesta nu se grăbise cu ridicatul casei. Studiase mai întâi piața materialelor de construcție și văzu că cele mai multe avantaje va avea numai dacă va cumpăra totul de la ArabesqueOnline.ro. Și anume:

logo_arabesque13

–        comanda prin magazinul online decurge foarte simplu și comod, purcelușul descurcându-se fără probleme

–        transportul se face direct la lucrare, cu ajutorul mașinilor cu macara, transport rapid – în 80% din situații se livreaza a doua zi, deci nu a avut nicio problemă în ce privește aducerea materialelor acasă la el

–        se livrează materialele în fiecare etapă de lucru, se evită astfel păstrarea stocului în șantier, vulpea neputând să-i fure niciun cui

–        portofoliu complet de produse: de la structură, materiale grele, fier, cărămizi, până la tencuielile decorative, nu a pierdut timp prin magazine găsind totul acolo

–        preț bun, stocuri mari, nu a avut cheltuieli pe care să nu le poată suporta sau întârzieri la livrare

–        consiliere tehnică, când nu a știut ceva purcelușul a întrebat și i s-a răspuns imediat pe limba lui

–        poți să faci documentarea și achiziția de materiale în ritmul tau, dupa cum îți permite timpul, nu mai ești constrâns de alergatul din depozit în depozit și ai rezolvat și problema plății și transportului.

caramida

În aceste condiții căsuța purcelușului a fost ridicată ca la carte din materiale de cea mai bună calitate, conform proiectului, etapă după etapă, cu costuri reduse și fără pierderi inutile. Ca și materiale pentru structura a folosit oțel beton, plase sudate, profile pentru construcții, cărămizi, ciment alb și gri, etc. Din toată oferta foarte bogată de cărămizi a ales un Bloc ceramic Doicesti 375x140x188 mm, deosebit de rezistent, cu absorbție la apă de 18.2 %, construind niște pereți foarte trainici.

Și-a cumpărat chiar și o mică betonieră cu care și-a făcut singur cimentul. Această betoniera Profesionala ALTRAD, pe care și-a luat-o purcelușul este acționată de un motor electric 220V, cu protecție electrica la suprasarcină. Are transmisie prin curea iar cuva este confecționată din tablă ambutisata având coroană și pinion din fontă monobloc.

betoniera

Pentru finisaje și-a cumpărat tot de acolo absolut tot ceea ce avea nevoie. Tencuieli decorative, vopsele, adezivi, polistiren, mortare zidărie sau chituri de rosturi, toate i-au fost aduse acasă exact atunci când a avut nevoie de ele.

tencuieli

Când a venit lupul cel rău și a încercat să sufle și peste a treia căsuță, n-a mai avut noroc. Casa era atât de rezistentă încât oricât a suflat el nu a mișcat-o niciun centimetru. Așa că a renunțat definitiv la ideea de a mai mânca purcelușii și a plecat flămând și obosit înapoi la el în pădure.

Și purcelușii au trăit fericiți până la adânci bătrânețe mulțumindu-i în fiecare zi magazinului Arabesqueonline.ro.

12 Replies to “Oricine poate fi constructor”

  1. Simpatica adaptare a povestii 🙂
    Sincer chiar au preturi bune cei de la Arabesque si-ti asigura transport gratuit la lucrare, asta conteaza mult.

  2. Misto ca vulpea nu poate sa-mi fure nici un cui : ca se imbata ale naibii vulpi si-ti vand cimentul, caramida…. ridica preturile la manopera… Chiar buna treaba cu livratul pe etape!

  3. Frumos articolul. Cu toate acestea eu am ales varianta mai simpla, adica am angajat o echipa care s-a ocupat de toata treaba, au venit ei cu materiale si tot iar eu doar i-am platit. Am fost foare multumita de cum au lucrat. Daca ajuta pe oricare dintre voi, eu i-am gasit aici http://www.echipaconstructii.ro/

    Spor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *