Eu și renovarea

Periodic, într-un spațiu de locuit, sunt necesare anumite lucrări de renovare, amenajare, reparare, etc. De regulă cam odată la câțiva ani, varul se murdărește, colțurile la pereți sar, obiectele sanitare se mai strică, mobila se mai cere pe alocuri sau total schimbată sau doar mutată. Iar partea cu mutatul mobilei nu e deloc simplă, nu pentru că ar fi grele obiectele în sine, ci pentru că atunci când ai tras un dulap care a stat în aceeași poziție 4 ani, o să remarci o mare diferență între culoarea varului din spatele dulapului și restul peretelui. Apoi îți mai vin idei să mai schimbi un termopan mai vechi, sau să îți pui centrală termică, să mai strici vreo boxă, să încorporezi un balcon, și câte și mai câte lucruri trăznite sau nu.

Ei bine, eu una abia aștept momentul viitoarei renovări. O să spuneți că am înnebunit, că renovarea presupune multă muncă, alergătură, praf, deranj, și că nu e deloc de dorit. Trebuie să vă spun că, pentru mine cel puțin, au apus vremurile acelea. Îmi aduc aminte și acum chinul cumplit pe care îl suportam când renovam înainte apartamentul. Mutatul mobilei dintr-o cameră în alta, sau în mijlocul camerei dacă altfel nu era cum, lipitul de hartie pe toate obiectele de mobilier, pe tocurile ușilor și ale ferestrelor, imposibilitatea de a găti, sau măcar de a-ți găsi lucrurile în nebunia generală de acolo, durata mare a lucrărilor, pentru că meșterii nu voiau să scape nicio lucrare și se apucau de două sau chiar trei deodată, etc, toate erau de coșmar. Abia după aceea venea însă cu adevărat coșmarul. Curățenia de după renovare. Asta era teribilă de-a binelea. Meseriașii nu aveau niciun stres, murdăreau absolut orice, de ajungeai să te întrebi cum naiba au reușit să murdărească balconul de exemplu cu vopseaua folosită la baie, sau invers, de munceai până cădeai din picioare ca să scoți nenorocirea din casă.

art deco zone

Sub nicio formă nu mai fac așa ceva. Niciodată. Am ajuns la concluzia că fiecare trebuie să facă ce se pricepe și că rostul specializării meseriilor și a firmelor este important și de luat în seamă. Așa că am căutat specialiști în domeniul amenajărilor și nu m-am mai despărțiti de ei. Cine sunt? Artdecozone.ro, un atelier care oferă servicii de design all inclusive pentru cei care vor să își amenajeze locuința (proiect-amenajare-mobilare-decorare).

Ca să mă conving că sunt cei mai buni am studiat cu atenție portofoliul lor și am găsit, printre alte exemple excepționale de amenajare, un apartament de 3 camere, ca al meu, amenajat în stil vintage dar și modern în același timp, o combinație specială între nou și vechi, între simplu și complicat, cu piese de mobilier atât moderne cât și vintage. Aspectul final al acestui apartament este extrem de atrăgător creând un sentiment intens de bine, de liniște și încredere, de confort și siguranță.

artdecozone

artdecozone

artdecozone

Orice ai vrea să faci, dacă nu e vorba doar de dat cu bidineaua pe-un perete, necesită un plan. Un proiect de design interior adicătelea. Art Deco Zone ți-l face în 3D ca să ai o imagine cât mai clară și simplu de înțeles a ceea ce se va petrece cu casa ta. Dar, după discuția inițială, în care tu le spui ce vrei, ei vor dori sa mai afle ce preferințe ei, propunându-ți să completezi un chestionar. Apoi, musai trebuie să facă măsurători, în așa fel încât bugetul final să se bazeze pe cifre exacte și reale. Apoi îți vor propune cam trei variante de planuri pe care tu le vei agreea sau nu. După ce ajungeți la o înțelege vei primi un proiect super profesionist și super personalizat, potrivit doar ție și locuinței tale.

Dacă vrei să ai All Inclusive de cea mai bună calitate, ca pe litoralul turcesc, bați palma cu ei să-ți facă și amenajările interioare, conform proiectului. Și zău că se pricep. Au angajați cu experiență, care fac totul ca la carte, încadrându-se la leuț în bugetul acceptat de tine. Tu te muți la mama, sau la soacra, sau la amanta 🙂  și ei te deranjează cu un telefon doar dacă apar mici probleme, cu totul excepționale, neprevăzute în proiectul de design interior. Când e totul gata, atenție, inclusiv curățenia, așezatul mobilelor, și totul e pus la punct la cel mai mic detaliu, vii acasă și ești cel mai fericit om din lume.

Cum să nu aștept eu cu bucurie momentul ăsta? Iar dacă acest moment se suprapune și cu perioada curățeniei de primăvară, când vrei să aduci tot soarele și toată bucurie reînvierii la tine acasă, cu atât mai bine.

8 Replies to “Eu și renovarea”

  1. Renovarea este cel mai mare inamic al unghiilor, asa ca doamnelor si domnisoarelor daca doriti sa aveti unghii frumoase pune-ti mana si sunati la ArtDecoZone !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *