Sisteme de alarmă vs. câini de pază

Revin la cele scrise într-un articol anterior ca să vă povestesc despre modul cum au acționat `mnealor hoții când mi-au furat din casă. Vă povesteam că noi ne bazam pe proprii căței ca să ne păzească casa, bunurile și chiar și pe noi înșine. Așa de tare ne bazam pe ei încât lăsam mereu o ușă de acces în casă neîncuiată când plecam de acasă. Așa a stat ani buni de zile. E drept că mai mereu era cineva acasă, Doar între orele 14 și 15,30 casa era goală. Probabil că hoții au aflat acest lucru, așa cum s-au lămurit destul de repede și care e rutina casei, care cum plecam și la ce ore veneam acasă.

Pe la 14 fără 15, în ziua aceea, au sunat la interfon ca să vadă dacă persoana care trebuia sa plece la 14 mai era încă în casă. Respectiva persoană a răspuns, ei nu au stat în raza de acțiune a camerei video, și desigur nu au vorbit. Au așteptat-o să plece și au acționat. Acum, ca arhitectură a locului, curtea era împărțită în zone. Zonele pline de flori, pomi, gazon și alte chestii verzi, și zona de circulație ca să spun așa, adică alei cu pavele. Cum minunații mei câini aveau boala săpatului de gropi, a rosului crengilor de tot soiul și desigur a urinatului pe fiecare tufă, în cazul lui Urs, am tras frumușel garduri înalte din plasă verde care separau cele două tipuri de zone, câinii având acces doar pe pavele și în padocul lor.

Ei bine, un colț de gard de acest tip era plasat la cca. 1 metru de acea ușă buclucașă. Așa că dragii de ei, hoții, au sărit gardul exterior în zona verde au ajuns până la colțul din fața ușii fără probleme, unul i-a agitat pe cățeluși la un gard îndepărat, iar altul a sărit exact în fața ușii a deschis-o și a intrat. Simplu ca bună ziua. Toate astea nu sunt scenarii, fiind probe clare că așa s-au întâmplat lucrurile.

Probabil că ceva de genul ăsta se relaxa Urs când au intrat hoții…

urs tolanit

Iar Tess care era o jucăușă o fi dat din coadă fericită pe lângă ei…

800x600[3]

 

Nevinovata de mine, când am ajuns acasă nu mi-am dat seama de nimic. Am intrat în bucătărie, am mâncat ceva, apoi am urcat sus. Nu era nicio urmă, totul perfect curat și la locul lui. Singura chestie care mi-a atras repede atenția a fost faptul că gențile mele erau trase jos din dulap. Era imposibil ca cineva din casă să fie făcut treaba asta, așa că am înțeles în acea secundă că au fost hoții. M-am dus direct la dulapul în care, printre altele, erau așezate și bijuteriile și am vazut că totul era luat, iar cutiile lor, rupte și desfăcute ca să vadă dacă nu e nimic ascuns în căptușeala lor. Polițiștii nu au găsit nicio urmă, nicio amprentă, absolut nimic nu era mișcat în casă, decât în trei locuri în care au căutat ei: gențile mele, dulapul cu bijuterii și un sertar de la mansardă, unde cred că au sperat să găsească bani. Negăsind altceva, au luat deci două aparate foto, dintre care pe unul l-au recuperat polițiștii de la fiica unuia din ei și bijuteriile și au plecat pe aceeași cale.

Logo_MasterSecurity_12ani

Am scris toate astea mai mult în speranța că v-ar putea folosi la ceva, în special celor care stau la casă, ca să nu pățiți ca mine. Câinii sunt buni de paza, dar numai pentru amatori, nicidecum pentru astfel de hoți care acționează ca la carte. Așa că singura soluție cu adevărat eficientă pentru paza personală dar și a bunurilor adunate cu atâta trudă, este montarea unui sistem de alarmă achiziționat de la o firmă de specialitate care să vă asigure și consultanţa tehnică pentru configurare şi punerea în funcţiune. Eu vă propun Ultramaster, distribuitor oficial de interfoane și videointerfoane marca 2Easy, Electra, Dahua, Commax, Kokom, Genway, distribuitor oficial de sisteme de automatizare a deschiderilor marca  NICE, Beninca, BFT, distribuitor oficial de soluții de supraveghere video marca DAHUA, Q-See,  MOBOTIX, Sony, Samsung, Bosch, Hikvision, distribuitor oficial de sisteme de alarma antiefracție marca INIM, DSC, Paradox, Jablotron, Cerber.

Compania Ultra Master Pro SRL a fost înființată în anul 2001 cu domeniu principal de activitate “telecomunicații”. În anul 2005 aceata a obținut licență IGPR pentru proiectarea, instalarea și mentenanța sistemelor de securitate. De atunci ei au implementat soluții tehnice de securitate cu grad de dificultate din ce în ce mai mare, proporțional cu experiența acumulată și cu baza tehnică și logistică de care dispunea. Proiectele lor și-au găsit aplicații atât în obiective mici, rezidențiale, cât și aplicații complexe pentru rețele de magazine comerciale, unități MAPN, etc.

O să vă propun acum spre analiză un Kit alarma wireless cu GSM Jablotron PROFI JK-15 GS, aflat la reducere acum, având prețul de vânzare de 1600 lei inclusiv TVA. Aceste sistem wireless produs de Jablotron este certificat în clasa 2 de securitate și este destinat să securizeze perimetre din mediul rezidențial sau small business: magazin, birou, sediu firmă. Acesta este un sistem hibrid ce poate gestiona detectori cu fir și fără fir pentru o deplină libertate în alegerea elementelor de detecție și a modului de amplasare a acestora si se preteaza pentru instalari de tip “do it my self”.

sistem alarma

Avantajele sale principale sunt:

  • instalare simplă si neinvazivă, fără pereți sparți, tencuială căzută, renovare ulterioară ca să revină totul la normal.
  • programare și operare ușoară accesibilă la nivel de nespecialist.
  • gamă completă de detectori și controlere, fără să fie necesar să cauți pe alte site-uri și să nu știi dacă ceea ce găsești se potrivește, ai deci totul la un loc, simplu și eficient.
  • autonomie mare a detectorilor (peste 1 an) folosind baterii alcaline obișnuite.
  • securitate deplină prin monitorizare completă a comunicației radio, integrității fizice a elementelor componente precum și a comunicațiilor telefonice.
  • raport bun între preț și calitatea echipamentelor, acesta fiind un criteriu esențial când alegi un produs care are o importanță specială pentru tine și familia ta.

Dacă locuiți într-un cartier nou unde liniile terestre telefonice nu sunt trase, sau dacă vreți să protejați o casă de vacanță izolată, nu e nicio problemă. Acest sistem de alarmă are comunicator GSM încorporat și astfel veți fi la curent în pemanență cu evenimentele ce se petrec în lipsa voastra (activare zone, fum, sabotaj-vandalism, lipsă curent, armare-dezarmare și cu ce cod, etc). În plus, de pe telefonul mobil, cu ajutorul mesajelor SMS puteți să aflați starea în care se află sistemul de alarmă și să inițiați diferite comenzi (armare, dezarmare, activare/dezactivare ieșire programabilă, schimbare parametrii funcționali, etc) în condiții de maximă siguranță. Așa este că sună minunat? Chiar mai mult de atât, comunicatorul GSM integrează chiar și un simulator de linie telefonică clasică astfel încât, fără cheltuieli suplimentare, veți avea telefonie clasică PTSN via GSM. Ce poți să îți dorești mai mult de la un sistem de alarmă?

Dacă vrei să poți pleca liniștit oricând de acasă, instalează-ți un sistem certificat de alarmă și nici măcar nu va trebui să ai grijă să fie cineva care să-l hrănească, așa cum se întâmplă când ai câini de pază 🙂 Iar cheltuiala cu achiziția și întreținerea acestuia cu siguranță se amortizeaza în câțiva ani, ținând cont că întreținerea a doi câine de talie mare costă destul de mult. Ca să nu mai zic că scapi de plăcerea și bucuria de a colecta fecalele acestora de prin toată curtea, și când ieși și tu afară să respiri aer curat te lovește o duhoare de urină de la primul stâlp, pom, tufă sau primul… orice întâlnit în curte. Toate acestea vor fi istorie. Și ai și spațiul verde intact fără să fie nevoie de garduri ca la pușcărie. Iar dacă vrei să ai și câine, nicio problemă, îți iei așa ceva.

top-10-caini-de-talie-mica_size14

14 Replies to “Sisteme de alarmă vs. câini de pază”

  1. Din prima am vazut un beneficiu in plus pentru sistemele de alarma vs caini de paza. Pai sistemul de alarama nu cere de mancare, nu lasa par peste tot, nu lasa urme si nu latra la pisica vecinului tocmai cand tu ai atipit de 2 minute 🙂
    Clar votez pentru un sistem de alarma!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *