Povestea unei biciclete

Fiului meu de 8 ani şi jumătate i se mai spune şi Distrugătorul de biciclete. Şi pe bună dreptate. Are o bicicletă cumpărată anul trecut dar nu vreau să vă spun cum arată. Mă uit şi eu prin parc la bicicletele celorlalţi copii, parcă sunt abia cumpărate frate!! Cum reuşesc să le aibă câţiva ani aşa curate, intacte, ca abia scoase din cutie, îmi este greu să înţeleg. Şi apare fecioraşul meu, călare pe bicicletă, mergând cu unica lui viteză, infernală, încălecând toate bordurile, intrând prin toate noroaiele (şi au tot fost vara asta, să fie primit), cu bicicleta lui odată albastră, acum ceva nedefinit, murdară, cu şeaua roasă, cu cauciucul de pe coarne mâncat, cu diverse chestii atârnând prin diverse locuri… e unic, trebuie să recunosc. Încearcă să facă cu bicicleta tot felul de acrobaţii, cum a văzut la băieţii mai mari, apoi vine cu viteză spre tine şi trânteşte o frână la doi centimetri de picioarele tale de înţepeneşti şi tu şi bicicleta.

Am fost de atâtea ori la un magazin de biciclete care face și service că ne-au învăţat salariaţii de acolo ca pe nişte cai breji. La un moment dat ni s-a spus că nu e suficient să schimbam a n-a oară camera şi cauciucul ci că e musai să facem revizia generală a bicicletei că e vai mama ei. Facem revizia, iar respectivul meseriaş îl informează oficial pe copil că dacă mai strică bicicleta el nu-l mai primeşte la reparat. Ştiţi ce s-a întâmplat apoi, nu? Am schimbat service-ul.

vinzi biciclete

Când nici la al doilea service nu ne-au mai primit am zis că e cazul să iau măsuri. Cum băiatul nu pot să-l schimb cu altul mai cuminte, am zis că voi schimba bicicleta. Nu avea sens să cumpăr una nouă că în câteva luni oricum va arăta la fel, aşa că m-am decis pentru SH. Am intrat deci pe cel mai mare site de anunţuri gratuite, am deschis rubrica anunturi biciclete am găsit urgent un anunţ postat cu vreo 10 ore înainte cu bicicleta perfectă pentru noi. O folosise un copil 2 ani dar arăta ţiplă. Preţul bun, vânzătorul din Bacău, super convenabil. Pun mâna pe telefon, spun repede ce vreau şi vine răspunsul:

– Ne pare rău dar tocmai am vândut-o.

Caut alt anunţ, mai recent. Găsesc o bicicletă faină, putin mai scumpă şi ceva mai departe. Nu mai am răbdare să mă uit la detalii. Sun. Vine răspunsul tras la indigo:

– Ne pare rău dar tocmai am vândut-o.

Măi să fie. O iau de la capăt. Nu mă mai uit decât la oră. 90 de minute de la postare. Mai scumpă, mai urâtă, mai departe, dar ce mai contează. Vrem bicicletă. Sun. Nu vă puteţi imagina cred răspunsul:

– Ne pare rău dar tocmai am vândut-o.

Frate, mă gândesc eu, pe site-ul ăsta se vinde orice imediat ce se postează. Aşa ceva nu e posibil. Mă decid urgent. Stau la pândă, cu telefonul în mână. Cum apare un anunţ voi suna ca să fiu în sfârşit prima. Întradevăr, anunţul apare. Bicicleta e perfectă, preţul bun doar că e departe rău. Dar nimic nu mă mai poate opri. Sun, mă înţeleg cu omul, batem palma prin telefon, şi ajung la întrebarea de baraj. Cine plăteşte transportul…

– Păi cum cine. Tocmai desigur.

Eu disperată să tot aud de tocmai ăsta simt că înnebunesc.

– Om bun, despre care tocmai vorbeşti?

– Tocmai.ro, om bun.

banner_livrare_gratuita_5

Respir uşurată. Se pare că a ieşit totul perfect. Dar un gând mă bântuie dintr-o dată… dacă în cutie găsesc cine ştie ce cioarsă şi pozele sunt de fapt luate de pe vreun site cu biciclete noi? Ce mă fac atunci. Dar mă linişteşte imediat băiatul.

– Măi mamă, tu nu ştii că la Tocmai plăteşti după ce deschizi coletul?

Ei bine nu, nu ştiam, noroc că ştie el, dacă ar şti să şi meargă cu bicicleta ca toţi copii, ce bine ar fi…

Facem tranzacția, bicicleta ajunge în două zile, desfacem coletul, plătim banul și toată lumea e fericită. Dar brusc mă lovește revelația. Dacă pe Tocmai.ro se vinde totul cu așa viteză de nu apuci să dai un telefon că tranzacția e deja încheiată cu altul, ia să fac un test să văd dacă găsesc client pentru bicicleta cea veche a copilului, că oricum nu mai aveam unde să o pun. Pac pac o trag în poză, față, profil și gata de postat.

Formulez anunțul. “Vând bicicleta folosită, cumpărată în 2013 dar care arată ca și cum ar fi din 1993, în ultimul hal de distrusă, cauciucuri roase complet, vopsea decolorată, murdară și urâtă rău. Preț negociabil.”  Sincer nici nu mă gândeam că o să o vând, doar am vrut să testez dacă pe site-ul ăsta minune se găsește clientul potrivit pentru orice ai încerca să vinzi. Întradevăr, n-a durat mai mult de o oră și țrrr telefonul. O persoană interesată să ia bicicleta pentru vara asta cât copilul lor statea la țară la bunici, și ca să nu strice bicicleta cea nouă, voia una ieftină, și nu aveau pretenții mari, vrând doar să fie funcțională. Funcțională era, că tocmai ce dădusem copilul jos de pe ea când ne-am apucat de căutat bicicleta nouă. I-am explicat persoanei respective, cât mai plastic cu putință, cât de rău putea să arate obiectul. Ea nu și nu, că vrea bicicleta indiferent cum arată. OK. Ne înțelegem la preț și tranzacția e ca și făcută. Alege livrare gratuită și verificare colet, trimit bicicleta prin FAN Courier fără să plătesc nimic, iar la două zile primesc bănuții frumos într-un plic de la aceeași firmă de curierat. Așa că, dacă intrați pe Tocmai.ro și vedeți anunțul meu (o să recunoșteți bicicleta după descrierea de mai sus sau după criteriul – cea mai urâtă bicicletă de pe site), nu sunați degeaba pentru că eu tocmai am vândut-o.

homepage-logo

Dar, având în vedere că în perioada 12.06.2014 – 31.08.2014, este Oferta specială de vară la Tocmai.ro, prin care beneficiez de 5 livrări gratuite lunar, m-am gândit să mai caut prin debara și alte jucării cu care nu se mai joacă băiatul și să pun anunț de vânzare. Sigur se vor vinde imediat.

Așa am aflat eu că pe Tocmai.ro fiecare găsește exact ceea ce are nevoie și pentru fiecare obiect scos la vânzare se va găsi cumpărătorul potrivit. Iar acum, la 5 ani de Tocmai.ro poți căștiga unul din cele 5 premii oferite zilnic și una dintre cele 5 mini-vacanțe pentru 2 persoane, așa că nu mai sta, caută și tu și sigur vei descoperi lucruri de care nu mai ai nevoie și care ocupă mult loc în casă, pune anunț pe Tocmai.ro și fă-ți astfel rost de bani pentru vacanță.

La Tocmai de apelezi

Stiu că nu-ți vine să crezi

Ai transportul gratuit

Cumpărătoru-i găsit

Îți faci loc în debara

Tocmai fericit te vrea.

 

20 Replies to “Povestea unei biciclete”

 1. Foarte “plastice” descrierile bicicletei si a tranzactiilor facute. Cred ca e tare fericit Stefanut al tau ca are bicicleta noua.:)

 2. Un site de anunturi este perfect cand vrei sa vinzi sau sa cumperi ceva. Chiar poti face afaceri profitabile cu oameni pe care nu-i cunosti si poti achizitiona produse la preturi excelente. Nici nu mi-as putea imagina viata fara mica publicitate 🙂

 3. foarte fain
  si eu folosesc tocmai.ro aproape zilnic.
  am postat si eu acum ceva timp un anunt, insa pentru cerere de job 🙂
  de pataniile cu fiul si cu bicicleta imi amintesc perfect de copilarie … nu era tocmai usor ca acum sa o repari 🙂

 4. de mult aveam nevoie de un astfel de site! si reclama de la tv i-au ajutat foarte mult, acum toti stiu unde sa vanda sau cumpere, iar avntajul lor este treaba cu transportul

 5. Tocmai am intrat și eu să văd despre ce este vorba. Bun, cred că am să trec la vândut, sigur voi avea șanse de câștig mai mare decât la oricare concurs…și voi avea și vizitatori.
  Succes, Atena!

 6. Trebui musai să scoți jucăriile la vânzare, că eu am intrat pe link-ul jucării și am găsit hăinuțe, cărucioare, iar jucării, foarte puține.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *