Orășelul Leneș la Boomerang

Orășelul leneș chiar există. Și nu numai în binecunoscutul serial de desene animate creat de Magnus Scheving, un fost gimnast și campion, ci chiar peste tot în țară și nu numai. Copii noștri sunt și ei un fel de Trixie, Ziggy, Stigny sau Pixel, care preferă să stea toată ziua în casă și să se joace pe calculator sau tableta, sportul fiind practicat numai de nevoie, la școală, sau la cursuri plătite de karate, aikido, echitație, ski indoor și mai știu eu ce alte minunății. Unde mai vezi copii care să iasă afară și să bată mingea pe vreun maidan, (e drept că în lumea nebună în care trăim a devenit și periculos), să alerge sau să meargă pe bicicletă, măcar o oră pe zi. Dacă ești un părinte fericit poate ai un parc în apropiere până la care să nu-ți trebuiască mașina ca să ajungi și care să fie și cât de cât salubru și cu minima siguranță asigurată, atunci poate că pe timpul verii îți faci timp să ieși cu copilul de mână o oră, două pe zi, pentru a lua aer amândoi. Și ne mai mirăm că există copii foarte mici cu obezitate sau chiar cu boli de nutriție grave precum diabetul.

Cum să îți stimulezi copilul să iasă afară, să se miște, să alerge, să se dea cu rolele, cu bicicleta, să joace fotbal cu alți copii? Cred că foarte important este chiar propriul exemplu. Copii de cele mai multe ori învață din ceea ce văd că fac părinții nu din ceea ce la spun aceștia. Cuvintele se uită repede, însă imaginea a ceea ce face frecvent mama sau tata îi rămâne copilului permanent. Ieși chiar tu cu rolele împreună cu copilul tău, nu sta toata ziua în casă la TV sau calculator, și copilul va prinde foarte repede plăcerea și bucuria de a se juca afară.

Sunt deci lucruri care se fac în familie.  Pentru că tot ceea ce se face împreună, în mijlocul familiei, are o cu totul altă valoare, emoţională, sentimentală şi educativă. Minunat este, de exemplu, atât pentru copii cât și pentru părinți, vizionarea împreună, în timpul liber petrecut acasă, a unor seriale educative precum Oărșelul Leneș. Din fericire, acum CD-urile nu mai trebuiesc căutate și cumpărate, acest serial fiind în noua grilă de programe a postului de televiziune pentru copii Boomerang, care şi-a schimbat recent logoul, vrând să ofere cât mai multe seriale de desene animate pentru întreaga familie, nu numai pentru copii.

LazyTown-personaje

Simpaticul Sportacus împreună cu frumoasa fetiță cu părul roz Stephanie, încearcă să-i antreneze pe copii să iasă din casă, să lase calculatorul, și să se joace împreună tot felul de jocuri, sau să participe la activități interesante, făcându-i astfel să fie activi. Toată energia fantastică a lui Sportacus, care apare mereu în salturi de gimnast provine de la mărul cel roșu din care acesta mușcă cu multă poftă. El îi salvează tot timpul pe copii și pe Stephanie de temutul Robbie putrezitul care vrea să păstreze orașul așa cum era până la venirea Stephaniei, un oraș leneș, murdar, în care niciun copil să nu iasă afară și să se joace.

Eu am văzut deja pe CD câteva episoade din acest serial, împreună cu Ștefan, băiatul meu de 8 ani, dar, cu siguranță, am urmări, întreaga familie, cu mare plăcere la Boomerang, toate episoadele din Orășelul leneș. Vă invit și pe voi, părinții, să petreceți un timp plăcut și educativ împreună cu copii voștri, urmărind la Boomerang acest serial, sau de ce nu și altele, precum Inspector Gadget, Patrula Junglei în acțiune, Tom și Jerry, Scooby-Doo, unde ești tu?, Looney Tunes: „Micii poznași” şi Baby Looney Tunes, Garfield Show, Pantera Roz și prietenii, Animaniacii sau Krypto, câinele erou.

Vizionare plăcută.

 

2 thoughts on “Orășelul Leneș la Boomerang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *