Aplicația mea mobilă preferată

Cu toți suntem niște mici genii, nu-i așa? Putem face lucruri cu totul speciale, doar că nu am încercat încă. Avem talente minunate, avem capacități uimitoare, doar că mai rămâne să descoperim în noi înșine sursa lor, să punem în valoare ceea ce suntem cu adevărat.

Există, de exemplu, o mulțime de tineri foarte talenați și pricepuți în a realiza aplicații mobile deosebite, creative dar și funcționale, din categoria celor pe care le-am folosi cu toții în fiecare zi. Pentru aceștia UTOK lansează concursul “Be Tomorrow’s App Genius”  prin care va premia cu 2000 euro cea mai buna aplicație destinată telefoanelor mobile cu sistem de operare Android. Dacă ești un astfel de geniu mai ai timp până pe 19 aprilie 2015 să-ți înscrii aplicația în concurs și pe 27 aprilie vei afla dacă ai câștigat cei 2000 euro. Eu îți doresc succes 🙂

genius-phone

Voi ce astfel de noi aplicații ați dori să apară în această nebună lume a tehnologiei? Am stat și m-am gândit la asta și cred că scopul acestora ar trebui să fie acela de a ne face viața mai ușoară și mai frumoasă. Nu-mi doresc aplicații care să mă încarce cu sarcini suplimentare, să mă facă să-mi pierd timpul citind sau vizualizând informații care nu mă interesează, gen cele din lumea politică, sau cu atât mai puțin cele despre VIP-uri fără valoare reală, ci aplicații care să mă ajute să visez, să sper, să cred, să fiu mai conștientă de clipa care trece, să înțeleg că viața este unică și atât de frumoasă încât merită trăită intens, secundă cu secundă.

O astfel de aplicație ar putea să identifice frumosul din jurul meu. Se spune că frumusețea e în ochii privitorului, dar privitorul trebuie să fie atent, ca să o poată vedea. Dacă el este mereu preocupat de probleme, gânduri, griji, nu mai are ochi pentru “nimicuri” precum o gingașă floare abia deschisă, un fluture minunat colorat, un nor în formă de pisică, sau un copac care se înalță drept și maiestuos înspre cer.

E adevărat că eu sunt mai romantică, dar ce înseamnă viața dacă o trăiești doar prins de problemele curente, fără a ști să te bucuri de frumusețea naturii, a oamenilor, a tuturor ființelor vii de pe acest pământ?

Așa că mi-aș dori o astfel de aplicație pe telefonul meu mobil, care pur și simplu să identifice frumosul și să-mi atragă atenția asupra lui, pentru a nu pierde ocazia de a mă desfăta de câte ori e posibil. Poate așa va identifica și ochii cei mai minunați din lume, îi voi privi, și poate cine știe… mă voi îndrăgosti 🙂

6 Replies to “Aplicația mea mobilă preferată”

  1. 🙂 Mi-aş dori o aplicaţie care să-mi închidă netul doar în zilele în care nu am inspiraţie. Căci în cele puţine în care am, cade, parcă să-mi facă în ciudă!

  2. cred ca exact la o astfel de aplicatie m as fi gandit si eu :)/ suntem incurabile, e clar. copiii sunt nascuti cu tehnologia in varful degetelor si ei sigur vor veni cu ceva mai practic .

  3. Foarte bună ideea ta de aplicație. Așa ceva chiar nu am văzut sau nu știu să existe iar dacă apare, cu siguranță cei de la UTOK o vor premia pe măsură. Felicitări pentru articol! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *