O tabletă de-aș avea câte n-aș face cu ea…

Chiar așa, tabletele sunt unele dintre acele obiecte valoroase care sunt proiectate pentru a ne face viața mai plăcută și mai confortabilă. Sunt ușoare, portabile și au o mulțime de funcții care mai de care mai atractive atât pentru adulți cât și pentru cei mici.

Pentru mine și al meu Prâslea, ideală ar fi o tabletă Samsung Galaxy Tab4 (7.0, Wi-Fi). De ce am ales acest model și, mai ales, ce am face noi cu această tabletă? Dar ce nu am face…

ro_SM-T230NYKAROM_000240366_Dynamic_blackChiar dacă flăcăul meu, care este în clasa a doua, a fost extra mega încântat de jocurile minunate pe care le va juca non stop (speră el), pentru că întradevăr, Samsung Galaxy Tab4 îi va permite nenumărate ore de distracție la cote înalte, având o capacitate standard a bateriei de 4.000 mAh, el nu știe de fapt ce i se pregătește.

Feciorului din dotare se pare că nu-i place să citească… Nu e singurul, majoritatea copiilor din generația lui și nu numai, preferă să se joace pe calculator sau tabletă, sau să facă orice altceva dar să nu deschidă o carte. Lui cel puțin, i se pare foarte plictisitor să stea cu cartea în mână, explicația fiind de fapt aceea că nu a dat încă de gustul adevăratei lecturi.

Așa că planul meu este simplu, vom elimina deocamdată cartea tipărită, mânuța lui fiind mult mai pricepută în a ține și a manevra tableta decât a întoarce filele unei cărți, și îi voi descărca pe Galaxy Tab4 cele mai frumoase povești pentru vârsta lui. Mai ales că tableta este foarte ușoară, are doar 276 grame și dispune de un ecran fabulos de 7 inchi cu o rezoluție de 1280 x 800 (WXGA) și cu un raport de 16:10 al afişajului care îi va oferi o vizionare de o claritate excepţională, fără să-i obosească ochii. Vom lua totul ca pe o joacă, permițându-i să facă pauze, în care să treacă imediat la partea fun, adică jocurile preferate.

În plus, ar putea să facă asta împreună cu prietenii lui, prin opțiunea Group Play. În afară de faptul că ar juca jocuri împreună, ar putea să și citească aceeași carte povestindu-și unul altuia ce i-a impresionat mai tare. Fiul meu, fiind un copil foarte social și sociabil, o astfel de activitate la comun cu alți copii ar cântări enorm în motivația lui interioară de a citi și a avea ce să împărtăşească. Nu mai spun că prin Samsung Link vom putea să luăm cărțile, muzica, filmele, imaginile deja descărcate de mine pe laptop și să le avem disponibile pe Galaxy Tab 4, fără să mai fie necesară o nouă descărcare.

Din punctul meu de vedere, viitoarea noastră tabletă mă va ajuta, cu siguranță, în mai toate domeniile.

Știți deja că problemele de serviciu nu se sfârșesc niciodată la ora de plecare acasă. Mai apar emailuri, mai trebuiesc vizualizate și verificate documente în Word, Excel şi PowerPoint, sau chiar editate noi documente. Cu Hancom Viewer de pe Galaxy Tab 4 voi putea vedea orice fel de document, iar cu Hancom Editing Tool, descărcat gratuit de pe Samsung Apps, voi putea redacta documentele necesare. Simplu și eficient.

Apoi, ca să vă spun pe scurt, eu sunt genul de persoană care, dacă este întrebată despre direcția de mers, spune stânga și arată dreapta. Sau genul de persoană care se rătăcește în orașul în care s-a născut și trăiește de ceva (foarte mulți) ani, chiar dacă se află la două străzi distanță de casă. Cu tehnologia de localizare GPS, Glonass pe de Galaxy Tab4, în sfârșit voi ști și eu unde mă aflu și nu voi mai pierde timp prețios ca să întreb încotro trebuie să merg.

Partea drăguță este că voi putea face aceste lucruri, și multe altele, deodată. Nu va fi nevoie să închid ceva ca să deschid altceva 🙂 sistemul Multi Window de la Samsung oferindu-mi posibilitatea să văd un film, să îmi verific e-mailul, să fac cumpărături online şi să discut cu prietenii, totul pe un singur ecran. Aaa, să nu uit de fotografii, nu selfie, vă rog frumos, deși aș putea foarte bine cu camera frontală CMOS de 1,3 MP. Nu, eu prefer să fotografiez flori, fluturi și alte gângănii, peisaje și pe fii-miu, desigur, iar pentru toate astea mă voi descurca de minune cu camera principală a tabletei de 3 MP. Și le voi share-ui imediat prietenilor de pe Facebook.

La cele 276 grame pe care le are tableta Samsung Galaxy Tab4, chiar merită să o iau cu mine peste tot și să o folosesc la maximum. Și chiar așa voi face.

O tabletă de-aș avea

Aș citi, m-aș și juca

Mi-aș lua haine la modă

Cu tableta cea comodă

Filme bune aș tot vedea

M-aș descurca la șosea

Aș ști vremea dimineața

Nu m-ar prinde ploaia, ceața

Conectată-aș fi mereu

Cu Wi-Fi nici nu e greu 🙂

 

3 thoughts on “O tabletă de-aș avea câte n-aș face cu ea…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *