Chec aperitiv

Iar am fost gospodină 🙂 Am facut un chec aperitiv cu dovlecel după o reţetă de pe net, doar că una cam incompletă care m-a obligat să fac adaptări şi ajustări după cum m-a dus capul. Cam aşa s-au desfăşurat ostilităţile din bucătărie:

Am tăiat mărunţel un ardei capia roşu şi am dat pe răzătoare mare un dovlecel cu tot cu coajă, de cca. 300 gr. Am călit cele două legume în 2 linguri de ulei de măsline. Le-am lăsat vreun sfert de ceas şi mai bine, în ideea că această călire are de fapt rolul de a elimina apa din dovlecel şi ardei.

Am bătut 5 ouă de ţară cu sare şi piper şi apoi cu un pahar de smântână de 175 gr. În reţetă zicea 8 linguri dar mi s-a părut prea mult. Am tăiat 50 gr de măsline verzi fără sâmburi, în reţetă părea că au fost puse întregi, şi am tocat 2 cepe verzi roşii. Am adaugat în oul bătut măslinele şi ceapa, apoi, după ce s-au răcit, ardeiul cu dovlecelul.

Am amestecat făina cu nişte praf de copt, în reţetă spunea că o treime de plic, dar nici nu am numărat firele de praf ca să le împart la 3, nici n-am răsturnat totul ca să fac 3 grămăjoare egale (nu de alta dar mă găsea cineva şi credea că fac liniuţe :P) aşa că am turnat şi eu acolo, cât s-a nimerit. Am încorporat făina în ouăle cu legume, am turnat totul într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt şi am dat la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 25 de minute. După expirarea timpului am testat cu scobitoarea şi am mai lăsat vreo 5-6 minute.

Rezultatul pare puţin umed, dar l-am tăiat şi fotografiat fierbinte că n-am mai avut răbdare. Însă e foarte, foarte gustos şi arată aşa:

chec aperitiv tava

chec aperitiv

3 Replies to “Chec aperitiv”

 1. Rău nu are ce să fie! Un fel de papară bucovineană la tavă!

  Din câte ştiu eu liniuţa era un joc în care aruncai cu banul la ea! Nu cu praf de copt!
  Dar poate că am rămas în urmă şi nu m-am prins! 😛

   1. Aaa, de aia vorbeai! Am văzut doar în filme şi credeam că e poveste!
    În Grozăveşti (unde erau cazate studentele străine) sau în Regie, unde veneau ele la noi, nu se pomenea de aşa ceva! Doar în filme! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *